Kancelarija za KiM: Obijena i opljačkana poslovnica Pošte u Ugljaru; Trajković: Odneli oko 200.000 dinara

Pošta Srbije Ugljare Kosvo Polje Pljačka
FOTO: Kancelarija za KiM

Vest je ažurirana

„U Ugljaru kod Kosova Polja noćas je obijena a potom i opljačkana i razlupana poslovnica Pošte Srbije“, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Poručuju da su „ekstremisti“ sa Pošte skinuli video nadzor, ukrali kasu sa novcem i demolirali prostorije ove ustanove, isprevrtali stolove, ormare, izvalili vrata.

Kancelarija za KiM smatra da je krađa direktna posledica primene uredbe Centralne Banke Kosova o valutama i platnom prometu, odnosno, kako navode – „Kurtijeve odluke da ukine dinar na Kosovu i Metohiji i Srbima onemogući svaki vid normalnog života“.

Poručuju i da više od mesec dana upozoravaju kompletnu međunarodnu javnost na sve posledice i opasnosti koja nosi ova odluka.

„Svaka Kurtijeva antisrpska odluka i potez direktni su signal ekstremistima da krenu u lov i napad na sve srpsko, a ohrabreni dodatno činjenicom da neće biti ni uhapšeni ni procesuirani, pa pored škola, ambulanti, vrtića, srpskih kuća sada na red dolaze i Pošte“, poručili su.

Iz Kancelarije navode da „spirala nasilja koju diriguje režim u Prištini i sprovodi nad srpskim narodom“ mora da bude alarm za međunarodnu zajednicu da preduzme odlučne korake u zaštiti i srpskog naroda i srpske imovine.

Kosovska policija se do sada nije oglašavala u vezi sa navodima Kancelarije za KiM, dok je ujedno izostao odgovor na upit KoSSev portala upućen na više adresa centralnoj direkciji Kosovske policije u Prištini.

Iz Pošte u Ugljaru odneto oko 200 hiljada dinara

Predsednik Privremenog organa Kosova Polja, Aleksandar Trajković, u međuvremenu je kazao medijima da su nepoznata lica iz Pošte u Ugljaru odnela novac u vrednosti od blizu 200.000 dinara.

Kako je objasnio, obijanje Pošte se dogodilo noćas u 3:20, a osim ukradenog novca, pričinjena je i veća materijalna šteta.

“Razbijena su vrata, zaštitna ograda, desilo se rušenje zida, kasa je posečena i pokidana koja je preteška ali je izneta iz prostorije iz Pošte Kosovo Polje koja se nalazi u selu Ugljaru”, kazao je Trajković, prenosi RTV Kim.

Počinioci ovog incidenta nisu poznati još uvek, a policija je izvršila uviđaj.

Pošta Srbije Ugljare Kosvo Polje Pljačka obijanje
FOTO: Kancelarija za KiM


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.