Poslednji zalazak Sunca u 2019.

FOTO: KoSSev

Vatra na nebu, sneg na tlu. Talas vrelih tonova žute i crvene se razlio po krovovima kuća u rano zimsko popodne, da bi se polako povukao i skupio gore u visine, unevši gustinu plamenih nijansi u nadpolovinu neba, a ispod, nad gradom, ostavio nežne ljubičaste prelive uvijene u izmaglicu.

FOTO: KoSSev

Bio je to poslednji zalazak sunca u Ibarskoj kotlini u ovoj odlazećoj 2019, i potom smiraj dana, ples vatre i vode izvan grada.

FOTO: KoSSev

Tamo gde vlada tišina kojoj su ljupki i zvukovi koji je remete iz naselja – pucanje petardi, pila na kojoj se režu drva, povici sa Partizanskog brda, negde u daljini čak i pucketanje vatrometa.

FOTO: KoSSev

Zaškripe četinari na zimskom lahoru u blizini crkve, pa sve više buke, dole ka gradu. I lepih prozora iz kojih dolazi veštačka, ali ljudska svetlost.

FOTO: KoSSev

Okupljene porodice i živost u novogodišnjoj noći. Lampice koje svetle i po terasama. Na jednoj, u prizemlju nove zgrade, nepomično uz zid vere se Deda Mraz.

FOTO: KoSSev

Pripreme za proslavu Nove 2020. su u toku. Nebo i zemlja na visovima novogodišnji ples su već zaplesali. A vi?

FOTO: KoSSev
Foto: KoSSev


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.