Posle Sočanice i Leška, asfaltiran sportski teren i u Leposaviću

U sklopu realizacije infrastrukturnih projekata u opštini Leposavić u subotu je asfaltiran teren ispred osnovne škole u Leposaviću kao i prilazi osnovnoj i srednjoj školi.

Nakon asfaltiranja sportskih terena u Sočanici i Lešku, Dragan Pešaković iz odeljenja urbanizma, kazao je da su u subotu pristupili i završetku asfaltiranja terena 1.200 kvadratnih metara u Leposaviću.

Takođe, kako kaže, istog dana planirano je asfaltiranje skoro 1000 metara kvadratnih pristupnih saobraćajnica prema osnovnoj i srednjoj školi.

Sanacija sportskih terena je bio prioritet kažu čelnici ove opštine jer, kako navode, sportske manifestacije poput Turnira u malom fudbalu znače opštini i njenim meštanima.

„Mi smo se kao opština potrudili da stvorimo što bolje uslove, kako bi ove manifestacije, pre svega sportske, bile uspešne“ kaže gradonačelnik Leposavića, Zoran Todić.

Prema njegovim rečima, cilj je bio stvaranje kvalitetnijih uslova, odnosno da prilikom igranja fudbala na terenu ne dolazi do povreda.

Todić je naglasio da će nakon završetka ovih spotskih manifestacija, ove terene da koriste učenici škola u ovom mestu.

Ovo nije kraj uređenja grada, asfaltiranju i sanaciji puteva svih kategorija. Samo do kraja godine u planu je asfaltiranje oko 4.000 metara kvadratnih sportskih terena.

Todić pak ističe da će se narednih dana krenuti sa sanacijom i asfaltiranjem puteva u selima leposavićke opštine ali i u urbanim sredinama.

„Ima puno značajnih kapitalnih projekata koji su planirani budžetom za ovu 2021. godinu. Već u narednih nekoliko dana nakon potpisivanja ugovora, krenućemo sa asfaltiranjem i sanacijom velikog broja putnih pravaca u našim selima i u ulicama u urbanim naseljima“, kazao je Todić.

Turnir u malom fudbalu počinje u utorak, 3. avgusta i nakon Sočanice i Leška, i meštani Leposavića će moći da uživaju u fudbalskom nadmetanju i majstorijama na terenu, ali i svemu onome što dani turnira sa sobom nose.


Video prilog pripremila ekipa RTV Mir-a iz Leposavića

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.