Posle razgovora s Vučićem, dobili krov nad glavom

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Lapljem selu, opština Gračanica obezbedila je smeštaj šestočlanoj porodici Kostić i samohranoj majci Stefani Ćirković iz Dobratina, koja živi samo od socijalne pomoći.

"Hvala predsedniku Vučiću i opštini Gračanica. Izašli su mi u susret kada mi je bilo najteže. Sada dete i ja imamo krov nad glavom. Videćemo šta ćemo dalje, ali ovo nam, zaista, puno znači," rekla je novinarima Stefana Ćirković.

Milica Kostić, koja se Vučiću prilikom njegove posete Kosovu i Metohiji "požalila" da mesečno u Lapljem selu izdvaja 130 evra za kiriju, što je za njenu šestočlanu porodicu veliki izdatak, već se sa suprugom i četvoro dece uselila u novi stan.

"Osećanja su još pomešana, jer godinama čekamo. Znate kako se kaže – kada se najmanje nadate, tada se nešto ostvari. Nama se tako desilo. Nekako smo se za sve ove godine ''ohladili'', izgubili smo nadu, jer je bilo silnih obećanja od kojih na kraju nije bilo ništa," rekla je ona.

Kaže da je za nju i njenu porodicu nova situacija znači veliku promena i boljitak.

"Ne znam šta da kažem. Prezadovoljni smo i presrećni. Najvažnije je da ne plaćamo više kiriju," rekla je Kostić.

Nakon posete predsednika Srbije KiM-u, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i predstavnici srpskih opština počeli su pružanje pomoći najugroženijim srpskim porodicama, pa je tako opština Gračanica već dodelila dva stana.

Prema rečima predsednika opštine Gračanica, Srđana Popovića, ta opština će i ubuduće nastaviti da poboljšava usloce života socijalno ugroženim porodicama.

U toku je, kaže, rešavanje probema koji su predstavljeni predsedniku Vučiću.

Novosti/Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.