Posle današnje ceremonije u "Parku mira" zasađene tuje

Nakon današnje ceremonije transformacije barikade i petnaest godina poznatog "mosta podele" – u "park mira", koji će biti, simbol suživota i tolerancije dva, vekovima, zavađena naroda, a kako su obećali politički predstavnici sa Severa, okupljeni danas u kompletnom sastavu na ovom mostu, 12 sati nakon uklanjanja četvorogodišnje barikade – nikle su tuje. 

Radnici dva komunalna preduzeća sa Severa i Juga – "Standard" i "Uniteti", čitavo jutro marljivo su sređivali terene. Most se čistio od šuta – nekadašnje barikade. Sa Severne strane, radnici Standarda, naneli su potom zemlju na asfaltni put, doneli žardinjere i zasadili u njih tuje, u, za sada, četiri reda, a neposredno pred kišu. Kiša je zalila i tuje i zemljišne parcele između mladih stabljika. 

Ljubaznošću našeg sugrađanina, Ljubiše Zubca, široj javnosti smo u prilici da prikažemo ovaj tek nastali "park mira", preko reke Ibar, a građani Severne Kosovske Mitrovice mogu prošetati i sami videti zelenu površinu, koja Severnoj Mitrovici hronično nedostaje godinama unazad. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.