Poslanik Samoopredeljenja: Tači pozvao na ukidanje crvenih linija za Srbiju, Skupština da ga razreši

 

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Poslanik pokreta Samoopredeljenja u kosovskom parlamentu, Ismailj Kurteši (Ismail Kurteshi), rekao je da je nesporno sve ono što se odluči u kosovskom parlamentu.

„Razgovori koji se vode su izuzetno štetni. Parlament mora da zaseda i postavi platformu, ograničenja i crvene linije,“ rekao je Kurteši za Debatu Plus sa Ermalom Pandurinom, na RTV „Dukagjini“.

Kurteši je izneo teške optužbe na račun predsednika Tačija, zatraživši čak i njegovu smenu.

„Predsednik ne može da kaže kako ponekad ima crvenih linija, nekad ne. Samo za izjavu koju je dao da ‘treba ukloniti crvene linije prema Srbiji’, Skupština bi trebalo da pokrene proces za njegovo razrešenje,“ rekao je on.

Pročitajte još:

Konjufca: Samoopredeljenje će da tuži Tačija, vrši destabilizaciju iznutra, kompromis spolja

Poslanik Samoopredeljenja rekao je da u dosadašnjim razgovorima sa Srbijom nije trebalo mnogo toga da se uradi.

Prema njegovim rečima, bilo je puno crvenih linija koje su postavljene u odnosu prema Srbiji, a koje je kosovska delegacija prekršila:

„Prema unutrašnjoj regulativi, Kosovo ne bi trebalo da stupi u pregovore. Kosovo je u te razgovore ušlo kao nezavisna država, ali kosovska delegacija je dovedena kao da je Kosovo pokrajina u Srbiji.“

Između ostalog, on je rekao da u razgovorima nije pomenut položaj Albanaca koji žive u Srbiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.