Poslanik Samoopredeljenja o ujedinjenju: Ponekad morate da prećutite ono u šta verujete

samoopredeljenje
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Artan Abraši rekao je da je njegova stranka uklonila nacionalno jedinstvo iz javnog diskursa zbog pozicije u kojoj se (Samoopredeljenje) nalazi.

Prema njegovim rečima, ukoliko Samoopredeljenje o ovom pitanju javno progovori, to može da naškodi Kosovu.

„Spominje se, ali ne javno. Razlog zašto ne javno? Zbog pozicije u kojoj se nalazimo. Neko ko je član Samoopredeljenja i uključen je u naš koncept, on ne želi da govori ono što misli, te veruje da u budućnosti može da se angažuje. Ali, sada je tok mnogih događaja i procesa Samoopredeljenje doveo na vodeću poziciju. Uverio nas je da, ukoliko započnemo da govorimo o ovim temama, možemo da naštetimo Kosovu. Mi zaista možemo da Kosovu nanesemo štetu. Radi tih interesa, ponekad morate da prećutite ono u šta verujete, ali da ih nikada ne napustite. Možda ima pojedinaca sa različitim mišljenjima, ali ja govorim o delu aktivista Samoopredeljenja. Verujemo i težimo ovom poslu“, rekao je on u emisiji „Java soste me Rronin“ na KTV.

Prema njegovim rečima, premijeri Kosova i Albanije su u nekim slučajevima „komplikovali” izveštaje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.