Poslanici Srpske posetili Ranilug i Novo Brdo

Poslanici liste "Srpska" posetili su juče Ranilug i Novo Brdo. Članovi ove parlamentarne grupe imali su, kako je saopšteno, "veoma kvalitetan i sadržajan sastanak" sa gradonačelnicima ovih opština, Svetislavom Ivanovićem i Gradimirom Mikićem, predsednicima skupština opština i šefovima lokalnih kancelarija za zajednice. Tokom sastanka razmenjene su informacije o lokalnim problemima, navode iz Srpske. 

"Poslanici Srpske liste preneli su svim nivoima lokalne vlasti informacije u vezi sa dešavanjima u kosovskim institucijama na centralnom nivou i zahtevali od relevantnih opštinskih predstavnika da ih informišu koliko kosovska ministarstva ulažu u pomenute opštine – razmatrana je mogućnost jačanja budžeta i kapitalnih investicija," navode iz Srpske i dodaju: 

"Takođe, zahtevano je od gradonačelnika da informišu poslaničku grupu o bezbednosnoj situaciji, da li rade u skladu sa svojim nadležnostima, kako funkcionišu kada je jedinstvo u pitanju i da li postoji dobra saradnja i komunikacija gradonačelnika i građana." 

Poslanička grupa je sačinila i zapisnik i evidentirala trenutno stanje i potrebe u opštinama Ranilug i Novo Brdo, te je "dogovorena jača koordinacija i saradnja na relaciji gradonačelnik-lokalna skupština-parlament-vlada". 

"Zaključeno je da samo zajedničkim funkcionisanjem i radom možemo obezbediti sve neophodne mere koje su potrebne da bi se osiguralo strateško rešavanje ključnih problema građana," dodaju iz Srpske.

Sledeća poseta predstavnika Srpske opštinama i srpskim sredinama planirana je za 25. mart, kada bi poslanici ove liste trebalo da, u 9 časova, posete opštinu Peć, a u 11 časova i srpsko mesto u ovoj opštini – Goraždevac. 

U planu su, takođe, posete Orahovcu, Velikoj Hoči, Leposaviću, Zvečanu, Dragašu, Štrpcu, Gračanici, Klokotu, Partešu, Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Cilj ovih obilaska opština je, kako je ranije saopšteno iz Srpske – "identifikovanje suštinskih problema sa terena" i "sistematsko strateško rešavanje uz saradnju poslanika, predstavnika u Vladi i gradonačelnika". 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.