Poplave u nekoliko sela u opštini Gračanica i Lipljanu

Kiša koja neprestano pada prouzrokovala probleme u pojedinim selima na teritoriji opštine Gračanica. Situacija je loša i u Lipljanu. Ekipe na terenu, poručuju iz opštine.

Kiša koja pada od jutros najviše problema proizvela je u Lapljem Selu, Preocu, Ugljaru i Lipljanu.

Najkritičnija situacija je kod odeljenja Poljoprivrednog fakulteta u Lapljem Selu i u nekoliko dvorišta na ulazu u Ugljare, gde je voda došla do pragova kuća i pomoćnih prostorija.

U Gračanici od kružnog toka prema Lapljem Selu ima vode na putu, ali ekipe koje su angažovane od strane opštine Gračanica mehanizacijom izvlače vodu.

Voda je nadošla i kod kružnog toka koji vodi prema Lipljanu, ali i u samom gradu, kao i u naselju Marigona u Preocu.

"Na tertioriji opštine Gračanica sve raspoložive ekipe su na terenu. Za sada imamo problema na nekoliko lokacija sa kišnim kanalima i potocima koje su meštani zatrpavali i sada dolazi do doga da se dvorušta pune vodom," objašnjava za RTV Kim direktor opštinskog Odeljenja za javne službe, Vladica Trajković. 

Trajković ističe da su u domaćinstvima kojima preti opasnost od poplava poslate mašine za crpljenje vode i prokopavanje kanala.  

"Još jedna mašina poslata je kod obdaništa u Preocu. Tamo su postavljene tri betonske cevi koje ne mogu da prime toliku količinu vode. Kopaćemo pomoćni kanal kako se ne bi podigao nivo vode," kazao je Trajković.
 

RTV Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.