Ponovo poplave u Kuzminu, voda nadošla na samom ulazu u selo

Reka Drenica, koja se pre nešto manje od mesec dana izlila u selu Kuzmin, nedaleko od Kosova Polja i poplavila više od 10 domaćinstava, ponovo danas nadolazi, javljaju meštani.

Usled obilnih padavina prethodnih dana, voda sada pravi problem na samom ulazu u ovo selo. Ulaz je tako blokiran, pa se u Kuzmin trenutno može ući jedino preko Slatine.

Meštani kažu da za sada voda još nije došla do kuća, ali u dvorišta jeste.

Takođe, automobil u vlasništvu Albanca iz ovog sela bio je potopljen vodom iz reke, ali je posle izvesnog vremena u selo došla vatrogasna ekipa koja ga je izvukla, javlja Kim.

Sa druge strane, meštani za naš portal poručuju da se za pomoć još uvek nisu obratili nikome, uz obrazloženje da im nije potrebna.

Podsetimo, obilna kiša pre nešto manje od mesec dana dovela je do izlivanja reka i poplava u pojedinim delovima Kosova, među kojima je i selo Kuzmin, gde je voda poplavila mnoge pomoćne objekte i kuće.

Poplave su tada zahvatile i mesta u opštinama na Severu među kojima su Joševik u opštini Zvečan, gde se izllila reka Jošanica, a slična situacija bila je i u Banjskoj.

Pojedini delovi magistralnog puta Mitrovica-Raška tada su bili preplavljeni vodom, a obilne kiše izazvale su poplave u delovima Ugljara, kada su bila polavljena i dvorišta.

Mnogi prištinski mediji su takođe izveštavali o poplavama među kojima su južni deo Mitrovice, Peć, Đakovica, Istok, Dečani, Junik i Vučitrn.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.