Ponovo poplave u Podujevu, Đakovici i Mališevu

Poplave
FOTO: ERP

Delovi opština Podujevo, Mališevo i Đakovica su poplavljeni, prenosi Koha.

U Podujevu se reka izlila zbog sužavanja rečnog korita i potopljena su tri naselja. Reka Miruša se izlila i u opštini Mališevo pa su putevi u ovoj opštini blokirani.

Takođe su pogođena neka područja opštine Đakovica, piše Koha, kao i selo Dobroševac u opštini Glogovac koje je ipre dve nedelje bilo odsečeno zbog poplava.

Većina mesta na centralnom Kosovu su pre dve nedelje bila poplavljena, a poplave su pogodile i Leposavić, Zvečan i Severnu Mitrovicu.

Da bi do novih poplava moglo doći najavio je i kosovski hidrometeorološki zavod. U oglašavanju od petka o padavinama tokom vikenda, kosovski hidrometereološki zavod predvideo je početak kišnih padavina od subote uveče u planinskim krajevima zapadnih delova Kosova, da bi se od nedelje, kiša, prvo slabijeg pa potom i jačeg intenziteta, proširila i na istočne delove.

U upozorenju je navedena mogućnost da dođe do novih poplava u više opština u Metohiji, kao i u Dragašu, dok se manja količina padavina iz pregleda od petka, predviđa u drugim delovima.

Na opasnost od novih poplava je upozorio i RMHK Srbije. Početkom nedelje, kako navode, vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Ibru, Limu, donjim tokovima Toplice i Južne Morave, kao i na Belom i Crnom Timoku, dostići će i prevazići granice redovne odbrane od poplava. Takođe se od ponedeljka najavljuje kiša i vlažni sneg.

U Severnoj Mitrovici vodostaj Ibra je u porastu.

Foto: KoSSev

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.