Ponovo pokrenut postupak u slučaju Laze Lazića iz Štrpca

Tročlano veće Osnovnog suda u Uroševcu odlučilo je da u slučaju Srbina iz Štrpca, Laze Lazića, kojeg je 1. decembra 2013. godine kosovska policija uhapsila zbog ometanja izbornog procesa, ponovo pokrene postupak. Po žalbi lokalnog tužioca, Rasima Maljokua, 25. aprila 2014. godine – rešenje da se brani sa slobode je ukinuto i predmet je vraćen na ponovni postupak, rekao je Lazićev branilac, Dejan A. Vasić. 
 
"Ovom odlukom je ukinuta prethodna odluka suda kojom je Laziću dopušteno da se brani sa slobode, te je rešenjem određeno ponovno odlučivanje po ovom predmetu," potvrdio je za KoSSev Dejan A. Vasić. 
 
Vasić je objasnio da izuzev rešenja, niti on, niti njegov klijent, nisu primili nikakav poziv za sednicu po ovom pitanju i da ipak očekuje pozitivnu odluku.  
 
Lazu Lazića je kosovska policija uhapsila 1. decembra 2013. godine zbog ometanja izbornog procesa. Na teret mu se stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja protivustavnih akata, lažno predstavljanje kao službenog lica i ugrožavanje slobodne volje glasača.
 
Lazić je i jedan od četvorice srpskih kosovskih policajaca koji su u martu ove godine uhapšeni u akciji pretresa više objekata na teritoriji opštine Štrpce, koju je izvelo više specijalnih policijskih jedinica iz Prištine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.