Ponovo otkazan Sabor SNV zbog nemogućnosti da obezbede prostor

FOTO: Srpsko nacionalno veće

Novoformiranom Srpskom Nacionalnom Veću (SNV), ponovo je odbijen zahtev za ustupanje prostorije, a kako bi održali najavljeni Sabor. Zahteve su, kako tvrde poslali na sedam adresa i predložili šest termina. Rok za odgovor od njih bio je do danas do 12.00 časova. Međutim, stigao im je samo jedan i to negativan. 

Srpsko nacionalno veće, najavilo je prvi put održavanje Sabora 26. avgusta u Domu kulture Gračanica, a zbog „usvajanja nove strategije za opstanak i povratak našeg naroda na ovim svetim prostorima, kao i izbor novog rukovodstva Srpskog nacionalnog veća“.

Par dana pred održavanje ovog Sabora, SNV je otkazalo skup, a zbog nemogućnosti da obezbede prostor, odnosno zbog nesporazuma sa gračaničkim Domom kulture oko prostorija.

U potrazi za novim prostorom za održavanje skupa, zahteve su potom 29. avgusta uputili na sedam adresa – Domovima kulture u Gračanici, Zubinom Potoku, Leposaviću, Šilovu, Štrpcu i Ranilugu, kao i Tehničkoj školi u Kosovskoj Mitrovici.

U pismu koje su poslali na gorepomenute adrese, naveli su, kako su saopštili, da Srpsko nacionalno veće „organizuje Sabor Srba Kosova i Metohije, na kome će se raspravljati o položaju našeg naroda i doneti važne odluke“.

„Naša je nacionalna i sveta dužnost da političkim faktorima koji odlučuju o našoj sudbini, ukažemo na katastrofalno i neizdrživo stanje u kome se naš narod našao. Imajući u obzir da i vi, kao deo ovog naroda, osećate našu zajedničku tragediju, očekujemo da ćete skupiti hrabrost i na naš zahtev pozitivno odgovorilti“, naveli su u pismu.

Ujedno, ponudili su ovim institucijama šest termina – septembar ili početak oktobra i to 23, 24 ili 30. septembra, ili 1, 7. ili 8. oktobra u periodu od 11.00 do 15.00 časova.

Takođe, zatražili su i da im se danas do 12 časova pošalje odgovor.

Međutim, kako su saopštili, odgovor i to negativan, dobili su samo iz Doma kulture „Kolašin“ iz Zubinog Potoka.

„Odgovorila je samo uprava Doma kulture u Zubinom Potoku, da nisu u mogućnosti da ustupe svoju salu, bez ikakvog obrazloženja“, navode iz SNV.

Za ostalih šest institucija, koji im nisu odgovorili na zahtev – smatraju da ga na taj način i dobijaju.

Iz ovog veća pitaju Zašto?

Pročitajte još:

Trajković tvrdi da su ga 2 sata zadržali na prelazu zbog Sabora SNV, ima poruku za Vučića

Otkazan Sabor SNV u Gračanici: Nesporazum oko korišćenja prostorija Doma kulture

SNV pozvao Vladiku da prisustvuje Saboru: Naš narod je u katastrofiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.