Pomoćnik komandanta Kopnene vojske Srbije za operacije, u Dobrosinu i Tašlaku

FOTO: MOS

Pomoćnik komandanta Kopnene vojske za operacije Vojske Srbije, pukovnik Dejan Petković, obišao je danas Dobrosin i Tašlak u Kopnenoj zoni bezbednosti.

„U jeku kontinuiranog praćenja aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti, najodgovornije starešine Generalštaba Vojske Srbije i Kopnene vojske redovno obilaze jedinice Vojske Srbije koje su angažovane na realizaciji zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom“, saopštilo je srpsko ministarstvo odbrane.

Petković je vojnike obišao u zoni odgovornosti baze „Dobrosin“ i posednutog objekta „Tašlak“ kod Bujanovca.

Uverio se, navodi dalje ministarstvo, da je stanje na ovim objektima na zahtevanom nivou i da su pripadnici Kopnene vojske, „spremni, motivisani i potpuno obučeni za sprečavanje nelegalnih prelazaka administrativne linije i kontrolu Kopnene zone bezbednosti, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane u ovom delu Republike Srbije“.

Vest stiže u jeku najnovijih tenzija na relaciji Beograd-Priština u vezi sa namerama da kosovske vlasti na Severu primene odluke o tablicama na RKS i ulazno-izlaznim dokumentom, i otporom srpske strane da iste prihvati, uključujući postavljanje barikada, te naporima međunarodne zajednice da se u Briselu dođe do rešenja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.