Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM u poseti Zubinom Potoku

kancelarija za kim
Foto: Kancelarija za KiM

Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM, Dušica Nikolić i Borislav Tajić posetiće danas opštinu Zubin Potok.

Početak posete planiran je za 10 časova kada će u zgradi Opštine Zubin Potok održati sastanak sa rukovodstvom ove opštine.

U 11 sati Nikolić i Tajić posetiće socijalno ugroženu porodicu Zvonka Mihajlovića u selu Dobroševina, a u 12 sati i Milijanu Zurković, interno raseljeno lice iz Đurakovca, koja, kako se navodi u saopštenju, od 1999. godine živi sama u porodičnoj kući u Zubinom Potoku.

Nakon poseta ovim porodicama, pomoćnici direktora Kancelarije za KiM, obići će lokalni put u selu Jabuka, koji je u planu saniranja za ovu godinu.

Za 13 časova je planirana poseta Slovki Galjak, iz sela Kovače, koja je jedan od poslednjih stanovnika ovog sela.

Posete službenika Kancelarije za KiM srpskim sredinama na Kosovu, učestale su od početka ove godine. Njima je prethodila najava direktora ove kancelarije Marka Đurića krajem prošle godine o planu „Srbija 2020-2025″.

„Ući u svaku srpsku kuću, pomoći svakom kome je pomoć potrebna a državu Srbiju oseća svojom“ , kao jednu od stavki plana „Srbija 2020-2025″, najavio je tada Đurić i istakao da će sve srpske institucije na KiM intenzivno raditi na sprovođenju plana, te da niko od srpskih predstavnika ne prima platu zato da bi sedeo, čapras-divanio i pričao prazne priče.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.