Pomoć iz Beča za porodice u Novom Brdu

Foto: RTV Kim

Porodice Miljković i Filimonović iz Novog Brda dobile su pomoć od Organizacije“Srpski centar“ iz Beča.

Ivan Miljković živi u svom skromnom domu sa suprugom, sinom i majkom, bavi se poljoprivredom od koje izdržava svoju porodicu.
„Ja imam traktor i kosačicu, imam i dosta svoje zemlje. Pokosim i onda vodim njih dve da skupljaju seno. Sad ću to raditi mašinom. Hvala svima koji pomažu“, kazao je Ivan koji je zahvaljujući pomoći kupio i delove za traktor. Oni žive u trošnoj kući kojoj bi, pre zime trebalo postaviti oluke i napraviti trotoare oko nje.
Pomoć je uručena i petočlanoj porodici Filimonović koja živi selu Čuka.
Samohrana majka Danijela sa tri sina i svekrvom održava domaćinstvo. Pomoć, kuhinjski sto, stolice i šporet značiće joj u opremanju novog dela porodičnog doma.
„Sve nam znači. Hvala Bogu, deca su mi mnogo vredna, pa stignemo sve da uradimo i oni u školu da idu. Volela bi da idu, dalje na fakultet“, rekla je ona.
Pomoć je u ime Organizacije „Srpski centar“ iz Beča uručila Sonja Vuković, pedagog iz Osojana koja predstavlja i podržava rad ove istaknute organizacije iz srpske dijaspore.
„Srpski centar“ godinama materijalno podržava i stipendira mlade ljude na Кosovu i Metohiji.
Foto: RTV Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.