Položen kamen temeljac za izgradnju Garni SPA hotela u Banjskoj; još 550 miliona dinara za projekte u Zvečanu

Položen kamen temeljac za izgradnju Garni SPA hotela u Rajskoj Banji
FOTO: Radio Kosovska Mitrovica

Kamen temeljac za izgradnju Garni SPA hotela u Banjskoj, u kompleksu Rajska Banja položili su danas pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislav Tajić, predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević i gradonačelnik, Vučina Janković.

Tajić je danas nastavio da posećuje opštine na Severu Kosova. Posle jučerašnjeg obilaska opštine Zubin Potok, danas je boravio u Zvečanu, gde je između ostalog položio kamen temeljac za izgradnju novog kompleksa u Banjskoj.

Objekat Garni SPA hotela površine 1227 metara kvadratnih imaće smeštajni kapacitet u formi četiri apartmana i jedanaest dvokrevetnih soba, kao i prateće sadržaje (hol, recepcija, lobi, restoran, prihvatna kuhinja, sanitarni blok, vertikalna i horizontalna komunikacija, tehnički prostor).

Vrednost projekta je oko 121 milion dinara, potvrdio je predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević.

“Danas ovde u Banjskoj naša dela zajednička, sa državom Srbijom, govore više od reči. Svaka reč je suvišna osim toga da još jednom izrazim zahvalnost Vladi Republike Srbije, našoj državi i predsedniku Aleksandru Vučiću, jer je ovo bila i njegova ideja, i sve ono što smo obećali narodu, mi smo to ispunili” rekao je Todosijević i podsetio da su 2016. otvoreni prvi bazeni na otvorenom, zatim kompleks zatvorenih bazena sa termalnom i hladnom vodom, vizitorski centar koji radi punim kapacitetom i prima goste.

Todosijević je istakao da je zaposleno 30 ljudi sa teritorije mesne zajednice Banjska.

“Trudićemo se da takvih projekata bude i dalje u budućnosti i u prilog tome ide i činjenica da već početkom sledeće godine radimo i B kompleks ovog objekta gde će biti i zdravstveni deo, a u narednom periodu postoje projekti i za izgradnju sportsko-rekreativnog centra koji će upotpuniti kompleks”, kaže Todosijević.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Borislav Tajić, rekao je da današnje polaganje temeljca u Banjskoj predstavlja deo „kompleksnijeg i dugoročnijeg investiranja na KiM“ od strane vlade Srbije.

Položen kamen temeljac za izgradnju Garni SPA hotela u Rajskoj Banji
FOTO: Radio Kosovska Mitrovica

“Ukupan plan onoga što će se raditi na teritoriji Opštine Zvečan podrazumeva 15 projekata. Dodatnih 550 miliona s kojim će se realizovati najznačajniji, najprioritetniji projekti na teritoriji Opštine Zvečan. Radi se o infrastrukturnim projektima i projektima stanogradnje i pomoći koja u ovakvom jednom planiranju nije zaboravljena i predstavlja prioritet Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja realizuje te projekte“.

Poručuje da će se projekti realizovati ove i sledeće godine, da je reč o fazi samorealizacije, te da je većina projekata trenutno u realizaciji. Ostali su u završnoj fazi projektovanja i sprovođenja javnih nabavki, navodi.

Deo ovog plana ulaganja odnosi se i na indidvidualne pomoći, „za svakog građanina, njihove potrebe“.

„U tom cilju smo danas obišli nekoliko porodica, razgovarali sa njima, o njihovim problemima. Bili smo u Doljanima, Sendu, razgovarali o problemima zajednice koja se odnosi na 4 sela, što obuhvata 550 kuća”, dodao je Tajić uz naznaku da su za realizaciju svih tih projekata stvoreni uslovi.

Na kraju posete predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Opštine Zvečan obišli su štand Srpske napredne stranke u Banjskoj.

Položen kamen temeljac za izgradnju Garni SPA hotela u Rajskoj Banji
FOTO: Radio Kosovska Mitrovica

Radio Kosovska MitrovicaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.