Policijska hronika: Pucnjava, krijumčarenje, oružje, pad s visine, saobraćajke…

Kosovo Police

Više incidenata zabeleženo je tokom vikenda – pokušaj pljačke, napadi na policajce, upotreba vatrenog oružja, pad radnika sa visine od četiri metra, teška saobraćajna nesreća i beg sa mesta nesreće, krijumčarenje stoke i drva…

Lopov je sinoć u Prištini pokušao da opljačka žensku osobu nakon što se vraćala ka stanu posle kupovine leka, otimajući joj tašnu i telefon. Nakon što se žena opirala i glasno dozivala pomoć, napadač je pobegao, a policajci su uspeli da ga uhvate u blizini zgrade „Ibar Lepenac“.

On je potom identifikovan i pritvoren. Radi se o stranom državljaninu, kako je navela Kosovska policija, koji je rođen 1994.

U Suvom dolu u Mitrovici, razbijen je prozor od automobila i izbušene su tri gume na njemu. Uništavanje vozila dogodilo se juče oko podneva kada je vozač parkirao svoj auto ispred jedne prodavnice, da bi po povratku zatekao razbijen prozor i izbušene gume.

Sinoć je u Balabanu privedeno dvoje ljudi nakon što je u njihovoj kući došlo do pucnjave.

U kući, u kojoj se čula glasna muzika, policija je zatekla desetoro ljudi, oduzevši tri komada vatrenog oružja, metke za gasni pištolj i lovačku pušku.

Privedena lica potvrdila su da je oružje u njihovom vlasništvu, te da su proslavljali. Nakon saslušanja, pušteni su prema nalogu tužioca.

Juče je uhapšen i jedan muškarac nakon što je u Kosovu Polju pretio policajcima na dužnosti. I on je pušten posle saslušanja.

Na policajca je nasrnuo u istom danu još jedan muškarac u Đakovici, tokom intervencije policije u stanu samog napadača, koji je potom i priveden.

A dan ranije, u Suvoj Reci, trojica muškaraca su povređena, nakon što su ih, kako se sumnja, napala sedmorica, te da je jedan od napadača koristio vatreno oružje, ispalivši hitac u vazduh. Na licu mesta pronađena je čaura.

Petoro u vezi sa ovim napadom je uhapšeno, a od jednog od njih oduzet je pištolj, sa municijom. Jedan od oumnjičenih je u pritvoru dok su ostala četvorica puštena.

Povređene osobe su puštene na kućno lečenje nakon što im je ukazana medicinska pomoć u Suvoj Reci.

U istom mestu desila se još jedna nesreća kada je radnik, oko podneva juče, pao sa visine od četiri metara. Prebačen je u regionalnu bolnicu, a na mesto nesreće, pored policije, izašli su i inspektori rada.

Nema detalja o prirodi povreda i stanju nesrećnog radnika.

Takođe, dogodila se i saobraćajna nesreća juče kasno popodne u Šupkovcu. Nesreću u kojoj je stradao pešak, izazvao je, prema policijskom izveštaju, srpski državljanin koji je upravljao transportnim vozilom. Povređeno lice prebačeno je u bolnicu u Južnoj Mitrovici, a potom u teškom stanju i u Klinički centar u Prištini.

Vozač kamiona se posle nesreće nije zaustavio, ali ga je policija u Leposaviću uhapsila potom. On je priveden.

Još jedna saobraćajna nesreća dogodila se u Prizrenu i jedna osoba je takođe povređena.

Takođe, pogranične jedinice Kosovske policije sinoć su registrovale dva slučaja nezakonitog prevoza drva u oblasti Podujeva i stoke u Kamenici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.