Policija pokrenula istragu u vezi sa pucnjavom u Ugljaru – za identifikaciju osumnjičenih i rasvetljavanje slučaja

FOTO: Kim radio

U vezi sa preksinoćnom pucnjavom u selu Ugljare kod Kosova Polja, saopštenjem se danas oglasila Kosovska policija. Slučaj su za sada okarakterisali kao „izazivanje opšte opasnosti“ i pokrenuli istragu, naznačivši ujedno i da osobe koje su pucale još uvek nisu identifikovane.

Pucnjava se u ovom selu, kako je preneo Kim, dogodila oko 22 časa i to u blizini školskog dvorišta u ovom selu, pored kojeg su prolazila deca.

Policija je potom izvršila uviđaj, a na licu mesta su pronađene dve čaure, preneo je tada isti medij.

Da su tokom uviđaja pronašli dve čaure, potvrdili su danas i iz Kosovske policije.

Preciziraju da je utvrđeno da se radi o čaurama iz gasnog oružja.

Iz policije potvrđuju i da se preksinoć pucalo iz vozila u pokretu, ali i, tvrde, da se nije pucalo kako bi se pogodila neka osoba ili objekat.

„Prve informacije, kao i pregled snimaka koje su snimile sigurnosne kamere u okolnom perimetru, pokazuju da su hici dolazili iz vozila u pokretu, i da za cilj nisu imali neku osobu ili određeni objekat“, tvrde u policiji

Dodaju da se ovaj slučaj klasifikuje u okviru „običnog krivičnog dela“, prema tragovima koje su do sada obrađivali.

Ipak istragu će nastaviti i to sa fokusom na identifikaciju umešanih lica, kao i „potpuno rasvetljavanje okolnosti koje karakterišu ova događaj“.

Pročitajte još:

Ugljare nakon sinoćnje pucnjave: Zabrinutost velika ali nema mesta panici

Pucano u Ugljaru, nema povređenihPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.