„Pokušavali su da me slome, ali sam svima pokazao gde im je mesto“

Haradinaj plače
Foto: Kallxo

U iščekivanju šestog oktobra, dana kada se održavaju vanredni parlamentarni izbori na Kosovu, bivši kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, sve učestalije kritikuje svoje bivše koalicione partnere. U današnjem intervjuu za T7, na meti su se našli predstavnici PDK, ali i međunarodni zvaničnici, koji su upravo „preko Hašima Tačija i Kadrija Veseljija pokušavali da ga slome“, ali je Haradinaj, kako je sam potvrdio „svima pokazao gde im je mesto“.

Lider PDK, Kadri Veselji, po navodima bivšeg kosovskog premijera, pokazao je nedostatak stabilnosti, posebno kada je reč o taksama.

Haradinaj je ujedno poručio da je na sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice za najveće protivnike smatrao upravo Tačija i Veseljija.

„Bili su mi na ramenima, nisam imao problema sa stranim predstavnicima, već sa njima. Ne samo što su se povukli, već su se trudili da Tači i Veselji slome i mene, da mi onemoguće da održim stav koji je u interesu Kosova. Svima sam pokazao gde im je mesto. Tači i Veselji nisu dobro predstavljali PDK. Pokazali su pomeranje, ali sam im pokazao gde im je mesto“.

Bivši kosovski premijer je u gostovanju na T7 govorio i o kampanji PDK o borbi protiv korupcije, poručivši da je paradoksalno da ova stranka tako nešto tvrdi.

Haradinaj dodaje da se javlja dilema „da li je u redu da politički subjekt koji je oduvek bio na vlasti i za koji se veruje da je uzrok visokog stepena korupcije u zemlji“, sada iznosi ovakve stavove.

„Kada čitam roman sa bolnim dešavanjima, suze mi teku a da ne primetim“

Haradinaj je tokom današnjeg gostovanja za ovu kosovsku televiziju govorio i o svojim „hobijima“, „ljubavi prema borilačkim veštinama“, pevanju, muzici koju „voli da sluša“, ali i o omiljenim filmovima „uz koje plače“.

Iako nema omiljenog pevača, najviše voli narodnu muziku, a otkrio je i da sam voli da zapeva, iako mu to nije jača strana.

Haradinaj je kosovskoj javnosti poznat kao političar koji povremeno pred kamerama zapeva, što je osobina koju deli sa srpskim ministrom spoljnih poslova, Ivicom Dačićem.

Haradinaj je takođe javnosti saopštio „kada zaplače“ i šta to „budi emocije u njemu“.

„Kada čitam roman sa bolnim dešavanjima, suze mi teku a da ne primetim. Isto se dešava kada gledam film“, poručio je.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.