Pokušaj otmice devojčice u Babinom mostu

Nepoznate osobe pokušale su da kidnapuju devetogodišnju devojčicu srpske nacionalnosti u selu Babin Most kod Obilića, javila je danas Beta, a preneo B92. KoSSev saznaje da se ovaj slučaj dogodio još 30. aprila, a prema nezvaničnim informacijama od tog dana do kojh je KoSSev došao, otmica je sprečena kada su navodno lokalne komšije Albanci čuli zapomaganje deteta koje se opiralo otmičarima, koji su pokušavali da je na silu uvuku u crni džip sa kosovskim registarskim oznakama. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, takođe smo saznali. KoSSev je od tada pokušavao da dobije potvrdu ove vesti u policiji, u čemu nismo uspeli jer se nadležni za komunikaciju sa medijima nisu javljali na dostupne brojeve telefona tokom proteklih dana. Takođe, u 24-časovnom policijskom izveštaju o incidentima od 1. maja, ovaj slučaj nije naveden.

Prema rečima očevidaca, otmičari su pokušali da devojčicu uvuku u crni džip bez registarskih oznaka, ali su ih u tome sprečili meštani sela.

Roditelji ne žele ispred kamera da pričaju o pokušaju kidnapovanja njihove ćerke, kao i meštani koji su to videli i sprečili otmicu, jer strahuju za svoju bezbednost.

“Dvoje mlađih ljudi je pokušalo da ugura devojčicu u crni džip. To se nije dogodilo, nisu uspeli, pa su pobegli u pravcu jednog albanskog sela,” navodi Nenad Denić iz opštine Obilić. 

Meštani kažu da su prošle nedelje u nekoliko navrata primetili nepoznate osobe kako se automobilom kreću kroz selo i da su slučaj prijavili kosovskoj policiji. 

“Imamo naznake da su više puta slikali Osnovnu školu Milan Rakić, ali detaljne informacije od policije još nismo dobili,” navodi Senić. 

Nakon pokušaja kidnapovanja devojčice, na seoskom igralištu i ulicama – nema dece. Iz kuće mogu samo u pratnji roditelja. Ovaj događaj je uplašio sve meštane Babinog mosta. 

“Nijedno dete nema na ulici”, navodi jedan meštanin, dok žena iz sela ističe da je ranije na igralištu bilo puno dece, ali da sada tamo nema nikoga. 

U Kosovskoj policijskoj stanici u Obiliću potvrdili su nam da je prijavljen slučaj pokušaja otmice, da je istraga u toku i da je sprovodi specijalno odeljenje Kosovske policije u Prištini.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.