Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem

KRađa u Gračanici
FOTO: RTV Gračanica

U Gračanici se večeras malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.

Ovaj medij piše da je provalnik ušao kroz prozor spavaće sobe, da je Aleksandra, nakon što ga je ugledala, napustila kuću, a da je provalnik pobegao. Prvi rođaci pozvali su potom hitnu pomoć i policiju.

Jedan od braće Miloša Andrejevića, Ljubiša, izjavio je za RTV Gračanica da njih petorica žive u Gračanici i da su skoro svi, bar po jednom, bili opljačkani. Kako je rekao, samo su tokom prethodne godine tri puta bili na meti pljačkaša.

“Živimo u nadi da će naše institucije da odrade svoj posao i pronađu pljačkaše, možemo da izađemo u susret policiji, mi uvek sarađujemo, ovog puta imamo određene sumnje pa ćemo videti,” rekao je Ljubiša.

Njegov brat, Dragan, je sa druge strane, izjavio da sumnjaju na nekog iz komšiluka.

Policija je po pozivu došla na mesto događaja i izvršila uviđaj. Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, rekao je za RTV Gračanica da će policija učiniti sve da se počinioc pronađe.

“Oko 8 sati policijskoj stanici prijavljena je krađa ili pokušaj krađe u kući Andrejevića i ovo nije prvi put. Izvršili smo uviđaj i sa svim podacima i informacijama koje imamo od strane žrtve, s obzirom na to da je osumnjičeni zatečen u kući, pokušaćemo da na osnovu svih podataka ovog puta nađemo počinioca“, rekao je Trajković.

Porodicu Andrejević obišao je predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović.

“Na žalost porodica Andrejević je po četvrti put na meti pljačkaša i ovo je stvarno neshvatljivo. Na policiji je da otkriju počinioce, a ovo je očigledno još jedan od pritisaka da porodica Andrejević napusti prostor KiM, ali oni to neće učiniti,” kaže predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović ističe da će on kao gradonačelnik i direktori svih odeljenja opštine Gračanica raditi svim snagama na bezbednosti građana.

RTV Gračanica

Pročitajte još:

Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.