Poginuo ISIS-ov komandant iz Gnjilana

Nekadašnji imam Islamske zajednice na Kosovu i član ISIS-a, kosovski Albanac Ridvan Haćifi, poginuo je tokom sukoba u Siriji i Iraku, javljaju mediji u Prištini. Vest o smrti Haćifija, poznatog pod nadimkom Al-Kosovi, za iste medije, potvrdila je i njegova porodica. 

"I Islamska zajednica u Gnjilanu i policija primili su vest o smrti Haćifija, ali niko od njih nije želeo da komentariše slučaj," navodi Gazeta Express.

Haćifi, koji je poreklom iz Gnjilana, od 2014. godine se, podsećaju kosovski mediji, borio na strani ISIS-a, a iste godine je na mesto komandanta albanskih boraca u Iraku i Siriji nasledio najpoznatijeg džihadistu sa Kosova, Ljavdrima Muhadžerija.

On je u fokusu medija bio i 2015. godine kada je upozoravao i na rat na Balkanu "u ime svih onih koji su ponižavali Muslimane na Kosovu, u Albaniji, Makedoniji, Bosni i drugim zemljama".

Detaljnije o slučajevima povezanosti kosovskih Albanaca sa ratom u Siriji i Iraku, čitajte na našoj tematskoj stranici "ISIS i Kosovo".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.