Poginula ćerka bivšeg pripadnika OVK-a, navodno bio svedok Specijalnog suda

Izvor: Insajderi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ćerka bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova Bedrija Curija, Bljeranda Curi, iznenada je preminula u Kosovom Polju, pod veoma sumnjivim okolnostima. Osumnjičeni je uhapšen. Njen otac ubijen je godinu dana ranije, jer je navodno bio svedok Specijalnog suda.

Gotovo godinu dana nakon neobjašnjivog ubistva bivšeg pripadnika OVK-a, Bedrija Curija, u mestu Koretice u Glogovcu, u Kosovom Polju smrtno je povređena njegova ćerka, Bljeranda Curi.

Pročitajte još:

Dik Marti: Neki svedoci na Kosovu su već ubijeni

Ekskluzivno: Specijalni sud razlog za ubistvo bivšeg pripadnika OVK u Glogovcu

Izvori Insajderija kažu da je ubijena automobilom koji ju je udario nakon što je u četvrtak uveče izašla iz autobusa.

Uhapšen je Admir Saljihu iz Glogovca zbog toga što je automobilom udario Bljeradnu, staru oko dvadeset godina staru Bljerandu. Policijski izvori kažu da sumnjaju da je Saljihu prošao kroz crveno svetlo na semaforu i udario devojku koja je stajala na pešačkom prelazu, nakon što je izašla iz autobusa. 

"Osumnjičeni je uhapšen na licu mesta. Nije poštovao pravila signalizacije na semaforu i samim tim je udario pešaka," rekao je izvor Insajderija u policiji.

Foto: Bedri CuriBedri Curi ubijen je 21. aprila prošle godine metkom u glavu, i navodno je bio svedok Specijalnog suda. Insajderi je izvestio da je Curi učestvovao u zarobljavanju i masakriranju srpskih vojnika tokom rata na Kosovu.

Ovaj tridesetsedmogodišnjak bio je pripadnik OVK u području koje je bilo pod kontrolom Ajvaza Beriše, koji je poznat kao komandant Tigar.

Pokojni je, nakon rata živeo u Švajcarskoj.

Ovo ubistvo je i dalje nerasvetljeno. Nema uhapšenih osumnjičenih.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.