Podneta inicijativa da Oliver Ivanović dobije ulicu u Beogradu

Advokat i nekadašnji zamenik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlade Srbije, Vlatko Sekulović, podneo je Komisiji za spomenike i nazive trgova ulica – inicijativu za imenovanje ulice u Beogradu po ubijenom Oliveru Ivanoviću. Sekulović predlaže da se ulica "Nova 501" na Vračaru preimenuje u "Ulica Olivera Ivanovića".

"Nadam se da će inicijativa biti prihvaćena bez obzira na to ko bude pobedio na izborima u Beogradu 4. marta 2018. godine," napisao je Sekulović na svom Facebook pofilu, uz objavljene fotografije podnete inicijative. 

"Mislim da toliko dugujemo Oliveru – da se ne zaboravi njegov lik i delo," dodao je.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, u Beogradu. Sa druge strane, vlasti opštine Severna Mitrovica nisu održale komemorativni skup, nije otvorena knjiga žalosti, a, zbog Ivanovićevog ubistva, nije održana ni vanredna sednica Skupštine opštine. Ivanovićevo telo bilo je izloženo u malim prostorijama njegove građanske inicijative. Na put za Beograd, Olivera Ivanovića ispratilo je više hiljada Mitrovčana u nepreglednoj kilometarskoj koloni i špalirom građana sa strane. Oliver Ivanović najpoznatiji je lider Srba sa KiM-a od 1999. Odigrao je ključnu ulogu '99. i u prvoj polovini dvehiljaditih u, kako srpska javnost vidi, odbrani grada od pokušaja nasilnog ulaska ekstremnih Albanaca sa juga. Važio je za hrabrog, ali umerenog i pragmatičnog političara. Zagovarao je dijalog, saradnju i demokratske vrednosti. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.