Podmetnut požar u Crkolezu kod Istoka

U selu Crkolez, kod Istoka, večeras oko 20 časova, nepoznate osobe podmetnule su požar na tri različite lokacije udaljene jedna od druge na oko 400 metara.

Stanoje Savić je pretrpeo najveću štetu. Njemu je izgorelo više od 50 ari šume, dok je drugima šteta manja, jer su vatrogasci stigli na vreme.

Policija je izašla na lice mesta i vrši uviđaj. Kako je Savić izjavio za Radio BRAVO, on je "video da nešto gori, ali je pomislio da je neko zapalio smeće, sve dok ga nije pozvao komšija i rekao mu da gori njegova šuma".

Na 400 metara od šume goreo je i plot koji je pripadao komšiji. Kako nisu mogli odmah da ugase vatru, pozvali su vatrogasce, a i svi ostali pomogli su u gašenju požara.

U Crkolezu živi oko 60 porodica i to je jedino mesto u opštini Istok iz kojeg se Srbi nisu iselili 1999. godine.

Ovo je četvrti napad na Srbe u Metohiji u poslednje dve nedelje. Samo pre par dana u selu Sinaje, porodici Zuvić je zapaljeno više od 1.000 bala sena, dok je autobus koji prevozi Srbe kamenovan u dva navrata. Do sada niko nije odgovarao za ova dela, kao ni za ranije učinjena. Srbi u opštini Istok se ne osećaju bezbedno i zato je sve više onih koji napuštaju svoje domove.

Bravo radio

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.