Podignuta optužnica protiv šest osoba za otmicu dvoje Makedonaca

Tužilaštvo, sud Gnjilane
FOTO: Preuzeto sa Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu podiglo je optužnicu protiv šest optuženih za otmicu. V.K. (1978), M.I., B.N., V.K. (1989), F.S. i M.Z, optuženi su da su u saizvršilaštvu oteli i držali dve osobe u vili u Novom Brdu. Koha je izvestila da su dvoje povređenih državljani Makedonije.

„Prema optužnici, između 16. i 17. februara 2021. godine, oko 22.00 sati, u vili u opštini Novo Brdo, gore pomenuti okrivljeni, u saizvršilaštvu, sa umišljajem i radi sticanja materijalne koristi, oteli su i zadržali povređene Z.R. i A. A, s tim što su se okrivljeni M. I. i M. Z. prvobitno dogovorili da namame oštećene radi seksualnih odnosa, gde su se dogovorili da odu u vilu. U tom slučaju, u trenutku kada su ušli u kuću, nakon izvesnog vremena, stigli su okrivljeni V.K. (1978), B.N. i V.K.(1989), dok je optuženi F. S. stajao ispred vile i čuvao stražu“, objasnili su iz tužilaštva.

Prema saopštenju, optuženi su im čak pretili snimajući video zapise i šaljući ih porodicama.

„Za vreme dok su trojica okrivljenih ušla u vilu, isti su, pod pretnjom pištolja, povređenima stavili plastične lisice, sačinjeni su video snimci koje su poslali rođacima povređenih. Takođe, tokom perioda pritvaranja oštećenih, uzeli su novčanike i fizički ih zlostavljali udarajući im rukama i oružjem“.

Koha je izveštavajući o slučaju tokom događaja došla do saznanja da su među otmičarima i dva policajca V.K. i B.N, pripadnici Kosovske policije, sa ostalih četvoro u vilama restorana „Gërsheta“, u selu Makreš u Novom Brdu, sa direktnom namerom, radi sticanja imovine zadržali povređene.

Optuženi se na zahtev Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu nalaze u pritvoru i tužilaštvo je predložilo Sudu da ih proglasi krivim za otmicu i produži im pritvor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.