Podignuta optužnica protiv pet osoba iz opštine Leposavić

Sud
FOTO: N1

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv pet lica zbog sumnje da su izvršili krivična dela “učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi”, “zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja”, “primanje mita”, kao i “krijumčarenje robe” i „davanje mita”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, advokat Miloš Delević.

U pitanju su tri pripadnika Kosovske policije i dve osobe koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih dela “krijumčarenje robe” i „davanje mita”, rekao je Delević, dodajući da su svi iz opštine Leposavić.

Prema njegovim rečima, oni su optuženi da su delovali kao organizovana kriminalna grupa.

“Sud ima rok od 15 dana da zakaže saslušanje, gde će se optuženi izjasniti o krivici”, naveo je Delević i dodao da će odbrana imati više informacija nakon prvog saslušanja.

Podsetimo, tokom prve akcije sprovedene u maju mesecu prošle godine na Severu Kosova, pritvoreno je 19 policijskih službenika, od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti, osumnjičenih za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, organizovanog kriminala, krijumčarenja, uzimanja i davanja mita.

Nakon toga, uhapšena su još dva policijska službenika D. P. i V. T. na prelazu Jarinje i u Južnoj Mitrovici, kao i pripadnica Kosovske policije B. T. u Zubinom Potoku.

Policijski inspektorat Kosova i istražitelji Istražnog odeljenja su potom, 24. oktobra, u saradnji sa Kosovskom policijom, uhapsili još tri policajca u severnom delu Mitrovice.

U međuvremenu, nekoliko lica upućeno je u kućni pritvor, nakon čijeg isteka se brane sa slobode.

Radio kontakt plusPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.