Počeo drugi po redu teniski kamp u Gračanici

Foto: RTV Kim

Na sportskom kompleksu „Dragan Džajić“ u Gračanici otvoren je drugi multietnički teniski letnji kamp za decu.

Teniski kamp zajedno su otvorili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i šef Misije OEBS-a na Кosovu, Majkl Devenport.

Trener Marija Đorđević nije krila svoje zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da se druži sa ovdašnjom decom i prenese im svoje znanje.

„Drago mi je što ću se i ove godine družiti sa decom iz različitih etničkih sredina. Ovde smo da naučimo da se družimo, prvenstveno da igramo tenis. Bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, na terenu smo svi jednaki. Ovo je jedan od najlepšh sportova na svetu“, kazala je Đorđevićeva.

Ambasador OEBS-a na Kosovu, Majkl Devenport, istakao je da nema boljeg trenutka za promovisanje tenisa, s obzirom da se kamp održava za vreme Olimpijskih igara u Tokiju.

„Očekujem da ovaj kamp bude veći i bolji od predhodnog. Кosovski Srbi, Albanci, Romi, svi volimo sport i nema boljeg trenutka da se bavimo sportom od ovog, kada se u Tokiju održavaju Olimpijske igre“, kazao je Devenport.

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović, izrazio je očekivanje da će kamp iznedriti novu zvezdu tenisa.

„Ponovo smo u Gračanici na teniskom terenu. Ovo je veliki dan za našu opštinu. To sam isto rekao i kada smo organizovali prvi teniski kamp, video sam koliko su deca bila srećna, kako su se lepo družila i uz pomoć trenera Marije naučila prve korake u tenisu“, rekao je Popović i izrazio zahvalnost ambasadoru Devenportu koji je prepoznao potencijale teniskog kampa.

Za drugi letnji teniski kamp prijavilo se više od 60 učesnika.

Teniski kamp u Gračanici je finansijski i tehnički podržala Misija OEBS-a na Кosovu uz podršku Opštine Gračanica.

RTV KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.