Počelo renoviranje izletišta Čukarak u Leposaviću

Foto: Fejsbuk/Leposavić portal

Objekat na izletištu Čukarak u Leposaviću uskoro će dobiti novi izgled. Radovi na projektu „sanacija i adaptacija objekta za potrebe civilnog društva i udruženja građana“ zvanično su započeli danas, a u saradnji opštine Leposavić i UN Habitata.

Radove na Čukarku su simboličnim uklanjanjem platna sa gradilišne table otvorili predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić i direktor UN-Habitata Omar Sidik, navodi se na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

Pored renoviranja ovog objekta spolja i iznutra, predviđeno je, kako se navodi, i parterno uređenje okoline objekta, u šta spadaju staze, rasveta, mobilijar, dok će u drugoj fazi radova doći do izgradnje amfiteatra na otvorenom i parkinga.

Vrednost projekta iznosi 109.500 evra, a biće realizovan iz dva budžeta, iz opštine Leposavić – 63.000 evra, dok je UN-Habitat opredelio 47.000 evra.

„Ideja za izdvajanje određenih novčanih sredstava za ovaj projekat potekla je od strane građana, tj. nevladinih organizacija sa teritorije opštine Leposavić, s obzirom da je pomenuti objekat čija je izgradnja započeta pre šest godina, i koji nije stavljen u funkciju nakon izgradnje značajno devastiran i uništen od stane nepoznatih lica“, navodi se.

Predsednik opštine Leposavić istakao je da je renoviranje objekta od velikog značaja za potrebe civilnog društva, mladih i svih ostalih relevantnih organizacija koje se bave društvenim delatnostima i zaštitom životne sredine leposavićkoj opštini.

„Rodila se ideja da ovo bude opšte namenski objekat koji će značiti i opštini i civilnom sektoru u našoj opštini. Težimo tome da ovo bude prepoznatljivo izletničko mesto koje će privući veliki broj ljudi, ne samo iz naše opštine već i šire. Na nama je da se potrudimo da izvođenje radova protekne u najboljem redu i da, koliko već ove godine, imamo svečanu ceremoniju otvaranja i stavljanja u funkciju ovog objekta“ kazao je Todić, prenosi ovaj portal.

Direktor UN-Habitata, Omar Sidik, istakao je da je ovo vrlo važna investicija za Leposavić koja će doprineti boljem životu građana.

„Veoma mi je drago što zajedničkim snagama i finansijama možemo da prenamenujemo ovo mesto u mnogo sadržajnije mesto koje će mnogo ljudi koristiti. Nije velika suma novca, ali ono što radimo doprineće narodu koji koji ovde živi. Nadam se da je ovo početak jedne dobre saradnje UN-Habitata i opštine Leposavić“, rekao je Sidik.

Todić i Sidik izrazili su uverenje da će se saradnja nastaviti i u budućnosti, realizacijom drugih projekata koji će biti od koristi svim građanima opštine Leposavić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.