PO Narodne stranke: Nenad Cvetković – Čičko nikada nije bio, niti će biti, član naše stranke

 

Pokrajinski odbor Narodne stranke
FOTO: Pokrajinski odbor Narodne stranke – Jevtić, Đurić, Cvetković,

Nedavnu posetu Vuka Jeremića Kosovu i Metohiji obeležile su optužbe Srpske liste, direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, kao i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da je Jeremića na Kosovu dočekao i „njegov čovek od poverenja“, Nenad Cvetković – Čičko, „osuđeni silovatelj devojčica u Gračanici“ i „potkazivač Srba“. Pokrajinski odbor Narodne stranke demantovao je ove tvrdnje uz poruku da se radi o „spinu Srpske liste“.

„Na čelu nama protivničkih političkih stranaka koje nam drže patriotske pridike na Kosovu i Metohiji je pravi osuđeni silovatelj. Silovao srpske devojčice u Gračanici. Prijavljuje srpske policajce albanskoj policiji kako bi bili uhapšeni“, poručio je u ponedeljak predsednik Srbije.

„Vuka Jeremića i njegovu svitu dočekao je Nenad Cvetković Čičko, poznat kao nečovek koji je zbog silovanja proveo tri godine u zatvoru. Cvetković je 2011. i 2016. godine prijavljen policiji zbog seksualnog uznemiravanja. A Srbi iz Gnjilana se sećaju da je Jeremićev domaćin 2012. godine cinkario Srbe albanskoj obaveštajnoj službi, koja je pet srpskih policajaca zbog njegove prijave lišila slobode. Očigledno da je Vuk Jeremić na KiM našao sebi pravog predstavnika Saveza za silovanje i vešanje“, navela je Srpska lista u saopštenju.

Ovim optužbama takođe se pridružila i Srpska lista. a da je Nenad Cvetković „slika i prilika politike Vuka Jeremića“, u međuvremenu je poručio i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Dok je predsednik Srbije, „izvesnog Čička“ označio kao „lidera, nama protivničkih stranaka na KiM“, Srpska lista o njemu piše kao o „Jeremićevom čoveku od poverenja“, dok direktor Kancelarije za KiM, Cvetkovića označava kao Jeremićevog „novog pulena“.

„Tvrdnja da je Cvetković dočekao Jeremića je još jedan spin Srpske liste“, poručuju iz pokrajiskog odbora Narodne stranke, dodajući da Cvetković „nikad nije bio, niti će biti, član Narodne stranke“.

Odgovor na pitanje „čiji je Cvetković član i s kim sarađuje“, navode da, „najbolje pokazuju“ fotografije poslate u sklopu saopštenja.

Pokrajinski odbor Narodne stranke
FOTO: Pokrajinski odbor Narodne stranke – Jevtić, Cvetković,

PO Narodne stranke: „Pristupnice ne znače i automatsko članstvo u stranci“

Pored toga, pre dva dana, lokalna TV Most je prenela izjavu Zorana Stojkovića iz Parteša koji je naveo da je „učlanjen u Narodnu stranku Vuka Jeremića, a da nikad ni sa kim iz ove partije nije imao kontakt“.

„Na pristupnici koju je neko očigledno ispisao umesto njega, stoji i elektronski potpis, za koji Stojković kaže da nije njegov već falsifikovan“, navela je TV Most.

Stojković je, kako je rekao, Narodnoj stranci poslao „odgovor sa zahtevom da ga hitno izbrišu iz registra i poručio im da će ih tužiti“.

S druge strane, iz pokrajinskog odbora Narodne stranke navode da „Srpska napredna stranka podmeće ljude koji popunjavaju elektronske pristupnice za učlanjenje u Narodnu stranku“.

„Pristupnice ne znače i automatsko članstvo u stranci, jer ulazak u stranku podleže proverama i verifikaciji,“ poručili su.

Pokrajinski odbor Narodne stranke
FOTO: Pokrajinski odbor Narodne stranke – Zoran Stojković
Pokrajinski odbor Narodne stranke
FOTO: Pokrajinski odbor Narodne stranke – Zoran Stojković

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.