"Plaćaju ih i Kosovo i Srbija: Tri puta više radnika nego učenika u školi" (VIDEO)

Izvor: Balkan plus (Tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Uzimajući u obzir da je u osnovnoj školi "Milan Rakić" u Babinom Mostu kod Obilića broj radnika tri puta veći od broja učenika, ispada da je ovo privilegovana škola, izvještava KTV.

Ali, problem leži u činjenici da uglavnom nastavnici kojih već plaća Vlada Srbije za njihovo angažovanje na Kosovu, žele da primaju platu i iz kosovskog budžeta za obrazovanje.

Ali, opštinski budžet za obrazovanje nije dovoljan za njih. Ovaj slučaj ne krije ni direktor direktorijata za obrazovanje u opštini Obilić, Agim Spahiu.

On je potvrdio da je broj zaposlenih u školi za srpsku zajednicu veći nego što je dozvoljeno prema administrativnom propisu za Srbe.

Da ovaj problem rješi zadužen je Slavisa Jakoljević, predstavnik za srpsku zajednicu u opštini Obilić. On je rekao da ne želi da u jednoj školi ima radnika koji uzimaju po dvije plate i zato je uklonio sa liste ljude koju su bili plaćeni od strane Srbije.

Nakon brojnih primjedbi radnika, Jakoljević je odlučio da se nastavnici plaćaju sa rotacijom u tri grupe, što znači da će određeni nastavnik kosovsku platu primati 4 mjeseca godišnje.

 

TEUTA_SHKOLLA_OBILIQ_26_01 from Koha.net on Vimeo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.