PIK: Tri policajca u Uroševcu pod istragom, predložena suspenzija

PIK operacija
Ilustracija/FOTO: PIK

Kosovski policijski inspektorat pokrenuo je istragu i preporučio suspenziju trojice policajaca zaposlenih u jedinici drumskog saobraćaja u Uroševcu koji se terete za „zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja“, saopštio je PIK.

Ovi policajci su, kako navodi PIK, 15. aprila zaustavili vozača koji se na deonici gde je ograničenje 50 km/h kretao 104 km/h i kaznili ga novčanom kaznom u iznosu od 500 evra, jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima i oduzimanjem pet poena.

„Četiri dana kasnije kazna je poništena, vraćena je vozačka dozvola građaninu i izrečena je nova kazna njegovom bratu zbog vožnje bez vozačke dozvole u potpunosti izbegavajući Komisiju za odlučivanje kao jedini autoritet za poništavanje ili neponištavanje kazni u drumskom saobraćaju, posebno kada ima zaštitnih mera“, navodi se u saopštenju PIK-a.

Zbog ovih postupaka istražitelji PIK-a smatraju da su kaznom i celim slučajem manipulisali policijski službenici.

PIK, u saradnji sa tužilaštvom, nastavlja istragu u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.