PIK objavio inspekcijski izveštaj o pokušaju sprečavanja nezakonitih automobilskih trka

PIK operacija
FOTO: PIK

Više je mladih izgubilo živote u nezakonitim trkama na autoputevima Kosova, koje su česta pojava. Policijski inspektorat Kosova procenio je aktivnosti regionalnih policijskih jedinica u prizrenskom kraju, gde se inače ove trke učestalo dešavaju i dao niz preporuka.

I KFOR u Peći organizovao konferenciju o bezbendosti u saobraćaju

Regionalna komanda Zapad Kfora organizovala je u ponedeljak u Peći konferenciju o bezbednosti na putevima, u cilju podizanja svesti o pravilnom ponašanju u saobračaju, kako bi se smanjio broj nesreća.

Kako je saopštilo KFOR, cilj je da se olakša saradnja između Kfora, Kosovske policije i Euleksa.

Komandant regionalne komande Zapad pukovnik Frančesko Ferara odao je počast vojniku italijanske vojske Klaudiju Kadeduu, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći na Kosovu, 24. oktobra prošle godine.

Na konferenciji su, pored KFOR-a, učestvovali EULEX, Kosovska policija, OEBS i UNMIK.

PIK je objavio inspekcijski izveštaj o proceni svojih aktivnosti u sprečavanju nezakonitih automobilskih trka.

Inspekcija je izvršena na zahtev Izvršnog načelnika PIK-a i obuhvatila je Jedinicu za kontrolu puteva, regionalnu jedinicu drumskog saobraćaja u Prizrenu, policijsku stanicu u tom gradu, te stanicu za rejon severnog Prizrena.

U svom izveštaju, dali su šest preporuka, kako bi se poboljšao kvalitet rada Jedinice za kontrolu puteva, uključujući i mogućnost da se postave nadzorne kamere.

„PIK je u inspekcijskom izveštaju dao šest preporuka, koje se odnose na potrebu poboljšanja kvaliteta dnevnih rasporeda u smislu podele poslova u smeni, ispunjavanje u svim slučajevima obaveza prijavljivanja putem patrolnih listova, obezbeđivanje uslova za vođenje operativnog dnevnika od strane Jedinice za kontrolu puteva, striktno sprovođenje uputstava rukovodstva za sprovođenje periodičnih patrola i zajedničkih kontrolnih punktova, ispitivanje mogućnosti postavljanja kamera na autoputu, kao i pregled organizacije Jedinice za kontrolu puteva“.

U saopštenju koje je našoj redakciji stiglo samo na albanskom jeziku, nisu naveli više detalja o samom izveštaju, poručujući da svi koji žele da imaju uvid u rezultate inspekcije, uključujući i date preporuke, mogu to učiniti na sajtu PIK-a gde je objavljen izveštaj, koji je takođe na albanskom.

Pročitajte još:

KP na osnovu snimka identifikovala učesnika auto trka 

Auto-trke uz opkladu kod Prizrena – policija ih sprečila

Trkali se na putu Mitrovica-Vučitrn pa ih policija kaznila

Trka automobila na autoputu, troje poginulo – posmatrači trke, dvojica uhapšena

Kažnjeno 46 osoba zbog trke automobilima na autoputuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.