Petković uručio opremu za mini vinariju braći Šarić u Orahovcu

FOTO: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, obišao je danas porodicu Šarić u Orahovcu i članovima ove porodice, braći Ljubiši i Draganu, uručio pomoć u vidu opreme za otvaranje mini vinarije.

Tokom obilaska Orahovca, Petković je poručio da je važno da pomoć Srbije stigne do svake srpske porodice na KiM.

„Evo nas ovde u prelepom Orahovcu u domaćinstvu porodice Šarić, ovde smo zajedno sa Ljubišom i njegovom porodicom, sa četvoro njegove dece i svim ostalim članovima porodice, da zajedno porazgovaramo o budućnosti i opstanku Srba ovde u Orahovcu i Velikoj Hoči“, kazao je Petković i dodao da će pomoć u opremi za proizvodnju vina koju je danas uručio ovoj porodici, njima biti od velikog značaja.

Poručio je da Kancelarija za KiM vodi računa i o svim drugim porodicama na Kosovu, te da posebno ulažu u poljoprivredu, ali i da ljudi redovno primaju plate.

„Vodimo računa da funkcionišu sve institucije, da dajemo socijalna primanja i činimo apsolutno sve da naš narod opstane u ovoj enklavi“, ističe Petković.

Ljubiša Šarić, koji je danas primio pomoć Kancelarije, zahvalio se Petkoviću na pomoći da „ostvari svoje snove“.

„Ja sam ovde video potencijal pre mnogo godina zato što je ovo vinogradarski kraj. Može da se radi, ko hoće da radi. Ja sam imao san da imam ovu vinariju. Kada sam gledao kroz prozor pre nekoliko godina, bila je zima, zamišljao sam da tu bude vinarija i podrum i hvala Bogu meni se san pretvorio u javu, zahvaljujući pre svega gospodinu Petru Petkoviću, direktoru Kancelarije za KiM“, istakao je Šarić, saopštila je Kancelarija za KiM.

Petković je u nastavku dana položio vence na Spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima, a potom i obišao Dečanske vinice u Velikoj Hoči.

FOTO: Kancelarija za KiM

Kako je najavljeno, u nastavku dana planiran je obilazak više porodica u Velikoj Hoči, zatim poseta i uručivanje pomoći Dečanskoj vinici i stomatološkoj ambulanti, kao i obilazak povratničkog sela Novake nadomak Prizrena.

Direktor Kancelarije za KiM biće na Kosovu i sutra, kada će zajedno sa vladikom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem prisustvovati u Prizrenu obeležavanju Slave Prizrenske Bogoslovije, Sveti Kirilo i Metodije.

Posetu KiM, direktor Kancelarije će završiti u poslepodnevnim satima, obilaskom crkve Bogorodice Ljeviške.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.