Petković i Đurić danas sa predstavnicima Srba sa Kosova

Petković Kvinta Đurić
FOTO: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju sastaće se danas sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Sastanak će se održati, naznačeno je u ovom saopštenju, uoči Svesrpskog sabora koji će se u subotu, 8. juna, održati u Beogradu.

Sastanku će, navodi se dalje, prisustvovati i šef srpske diplomatije, Marko Đurić, a održaće se u Palati Srbije u 14.30 časova.

Ishod sastanka biće poznat po njegovom završetku, i to kroz saopštenje.

Kako je najavio RTS, „Svesrpski sabor“ u subotu će okupiti nekoliko hiljada ljudi iz Srbije i Republike Srpske.

U okviru sabora planirana je zajednička sednica dve vlade, kao i zajednički umetnički program ansambala iz Srbije i Republike Srpske.

Osim u glavnom gradu, programi su planirani širom Srbije, navodi dalje srpska državna televizija.

Dan će započeti molebnom u Hramu Svetog Save, nastavlja se susretima predsednika, Vlada, ali i privrednika, predstavnika različitih udruženja, kulturnih institucija Srbije i Republike Srpske.

Osim toga, na Svesrpskom saboru biće predstavljena i deklaracija, a koju bi nakon toga trebalo da usvoje skupštine Srbije i Republike Srpske.

U toj deklaraciji, navodi RTS, biće opisana aktuelna situacija sa srpskim narodom gde god on živi, ali i budući koraci.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.