Petković izneo imena trojice Srba za koje tvrdi da ih je KP u Mitrovici „jurila“ celu noć, iz Mitrovice demantiji: Zašto to radite? Prestanite da nas etiketirate

Kosovski ministar unutrašnjih poslova mesecima prvi saopštava informacije o hapšenjima Srba na Severu, za koja iznosi odmah pune generalije i tvrdnje da se radi o kriminalcima. To čini i kosovski premijer. Jutros je imena trojice Srba u Beogradu na svojoj konferenciji izneo i Petar Petković da bi kazao kako je kosovska policija proteklu noć jurila da ih uhapsi.

Stižu demantiji iz Mitrovice da se bilo šta slično dogodilo njima trojici, te da se radi o uzornim građanima. Pitanje: Zašto je to uradio, i molba da „prestane da etiketira“.

Braću G.V. i V.V. direktor Kancelarije za KiM spomenuo je jutros u vanrednom obraćanju javnosti da bi kazao kako je Kosovska policija noćas u severnom delu Kosovske Mitrovice navodno pokušala da ih uhapsi, dok je grad bio pod opsadom.

„Kurti sve vreme provocira, sve vreme želi da izazove sukobe i rat. Tokom tog jučerašnjeg dana ali i noćas, Kurtijeva policija je pokušala nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, pa su zatim pokušali da uhapse dva brata, G. i V.V. u centru grada, pa su onda jurili i M.Ž., koji je inače drug M.M. i to je tako trajalo bukvalno celu noć“, kazao je Petković jutros.

Sinoć je i tokom noći na ulicama Kosovske Mitrovice i Zvečana bilo upadljivo vidljivo prisustvo policijskih vozila i pripadnika specijalnih jedinica. Oni su se posebno videli na tačkama u blizini policijskih stanica, etnički mešovitim naseljima Bošnjačka Mahala i tri solitera, gde se noćima unazad oko ili posle ponoći bacaju šok bombe.

Takođe i u centru grada, ova vozila su patrolirala. Ima više učesnika u saobraćaju, kao i pešaka koje su zaustavljali i legitimisali, što se dogodilo i našem reporteru.

Naš portal je kontaktirala supruga trećeg spomenutog M.Ž. – Jelena, demantujući da je iko njenog supruga „jurio“ noćas. Obratila se u ime supruga, ali i dvojice ostalih mladića, uz napomenu da nakon onog što je izneo Petković danas, oni se zaista ne osećaju bezbedno.

Premda smo u ranijem izveštaju sa Petkovićeve konferencije izostavili rečenicu u kojoj spominje tri nova, puna imena lokalnih Srba, s obzirom na demantije člana porodice jednog od spomenutih ljudi, objavićemo ovo svedočenje.

Jelena Ž. tvrdi da je njen suprug sve vreme sinoć i noćas provodio sa porodicom i da se ništa nije desilo.

„Ne znam odakle gospodinu Petkoviću informacija da je mog supruga neko jurio. Moj suprug je sinoć bio sa svojom porodicom u kući, niko nam nije dolazio na vrata, niti kucao, niti ga je iko jurio“.

Direktora kancelarije je pozvala da im pruži odgovore odakle je dobio informaciju.

Odakle takva informacija gospodinu Petkoviću? Želim da nam se obrati i da nam to kaže

Ona je istovremeno posvedočila da je videla i spominjanu braću sa kojima je danas razgovarala, koji su joj takođe kazali da se ništa nije događalo noćas a da se njih ticalo.

„Danas sam razgovarala sa njima, momci su bili po gradu, šetali, niko ih nije jurio gospodine Petkoviću. Molim Vas, nemojte etiketirati naše momke, ovo su naša braća, naša deca, roditelji, naši muževi i očevi. Zar treba da bežimo odavde, zato što smo Srbi, zato što smo prijatelji M.M., izvrsnog sportiste ovog grada koji je mnogu decu sklonio sa ulica“, kazala je.

Izrazivši se pohvalno o nedavno uhapšenom mladiću M.M. inače treneru u svom kik boks klubu, naglasila je da su deca sklonjena sa ulice, i da postižu prestižne sportske rezultate.

„Taj momak je izneo svetske šampione. Molim Vas prestanite da nam ovo radite, mi želimo ovde da živimo. Moj suprug Vam se danas ne obraća zato što zbog ove vaše rečenice koju ste rekli u deset časova prosto nije bezbedno da bude u gradu, ali vas molim, prestanite da nas dirate, jer mi smo samo Srbi koji žele ovde da žive“.

Naglasila je da se njen suprug bavi ugostiteljstvom.

„Nikakve veze ni sa kakvim kriminalnim grupama nema, niti je u ikakvoj kriminalnoj grupi, niti ima potrebe za išta iko da ga juri. Mi smo normalni građani, koji rade da bismo ovde živeli, preživeli i odškolovali našu decu. Ostavite nas na miru“, poručila je Jelena Ž.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.