Petković: Da obuzdaju i kazne malog Hitlera, okupacione zastave završiće na đubrištu istorije

petković
FOTO: KoSSev

„Slobodarski srpski narod je sve okupacione zastave smestio tamo gde im je i mesto – na đubrište istorije. Tako će biti i sa Kurtijevim“, nakon jučerašnjeg nasilnog ulaska jakih policijskih snaga u tri opštine na Severu Kosova, ovog popodneva se oglasio i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković. 

„Brutalni teror i ogoljeno nasilje Aljbina Kurtija koje je juče u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću doživeo srpski narod na severu Kosova i Metohije direktna je posledica nečinjenja i licemerja međunarodne zajednice koja je samo tokom jučerašnjeg dana dala više uveravanja da takav scenario neće dozvoliti“, naveo je Petković u svome saopštenju.

Kaže da je takve garancije dobio i lično juče, tokom „nebrojenih diplomatskih aktivnosti“.

„Zato je sada na predstavnicima međunarodne zajednice da umesto oštrih tvitova i saopštenja na prvom mestu objasne srpskom narodu zašto ih KFOR nije zaštitio, a potom i preduzmu konkretne mere i korake da Kurti svoje okupatore povuče sa severa Kosova i Metohije“, naglasio je.

Petković poručuje da misija KFOR-a obuhvata dužnost i obaveze prema svim važećim dokumentima i postulatima međunarodnog prava:

„Od Rezolucije 1244 do Briselskog sporazuma – da spreče divljanje Kurtijevih specijalaca, njihov upad na sever Kosova i Metohije i da sačuvaju mir i bezbednost“.

Juče su na tom testu pali

Petković ujedno kaže da je međunarodna zajednica Kurtijev saučesnik u okupaciji Severa.

„Šok bombe, suzavac i suze u očima srpskih majki i dece, duge cevi ispružene u grudi srpskih starina i omladine koja u znak mira drži ruke u vazduhu, sramota je i bruka svih međunarodnih činilaca koji su juče i danas postali saučesnici Aljbina Kurtija u njegovom pokušaju okupacije severa Kosova i Metohije“, naveo je.

Naglašava da je sada svima jasno da je Aljbin Kurti „čvrsto rešen da u regionu ponovo raspali plamen rata i sukoba“.

„Deo međunarodne zajednice koji podržava Kurtijevu strahovladu i ovoga puta je zažmurio na jedno oko pred njegovim nasiljem nad nedužnim Srbima“, naglasio je Petković.

Kaže i da „dobro razume“ zahtev koji je  Srpska lista na današnjoj konferenciji za štampu uputila Beogradu – da okonča dijalog sa Prištinom dok se ne povuku specijalci sa Severa i iz opštinskih zgrada.

On nije kazao da li će ovaj zahtev biti usvojen, već samo poručuje da dobro razume i zabrinutost i strah srpskog naroda na Severu „pred nadolazećim zlom“.

„Nad time treba dobro da se zamisle svi oni koji su dozvolili jučerašnje Kurtijevo nasilje“, kazao je.

I danas poručuje da „svaka okupacija ima svoj kraj ma kako silovito počela“.

„Srpski stradalni narod kroz svoju je istoriju preživeo i nadživeo brojne okupatore“, ujedno je naglasio.

Kaže da za Beograd ne postoje novi gradonačelnici, odnosno, poručuje – „prištinske marionete“. Ujedno je prokomentarisao to što se sada ispred ulaza svih opština na Severu Kosova vijore kosovske zastave.

Kaže da za Beograd ne postoje ni „krpe kojima se Priština razmeće“.

„Podsetiću Kurtija da su se u proteklih sto godina na Kosovu i Metohiji isticale razne okupacione zastave, i ona Musolinijeve Italije i zastava Hitlerovog Trećeg Rajha, ali da je slobodarski srpski narod sve te zastave smestio tamo gde im je i mesto – na đubrište istorije. Tako će biti i sa Kurtijevim okupatorskim zastavama!“, naglašava Petković.

Za kraj poručuje da su Srbi opredeljeni za mir i stabilnost, ali i da svako strpljenje ima granice.

„Nadamo se da će mali Hitler Kurti biti obuzdan i kažnjen od strane svojih inostranih mentora pre nego što stvari odu predaleko“, zaključio je Petković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.