Pesnički susret „Lazar Vučković“ u Prizrenu, Gračanici i Bostanu

Lazar Vučković
FOTO: KoSSev

Pesnički susret „Lazar Vučković“, 53. po redu, biće otvoren 14. oktobra u Prizrenu ispred rodne kuće pesnika i novinara Lazara Vučkovića u 14 časova.

Kulturna manifestacija nastavlja se istog dana u Domu kulture Gračanica u 19 časova, gde će se održati pesničko veče i tom prilikom će biti dodeljene nagrade za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Kako se navodi u saopštenju, pesnici će drugog dana manifestacije kazivati svoje stihove u porti crkve Uspenje Presvete Bogorodice u Bostanu, sa početkom u 10:30, a u prisustvu učenika i nastavnika.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića, koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“.

Organizator ovog dvodnevnog pesničkog susreta je Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama“.

U saopštenju se dodaje da će se poštovati sve mere zaštite od koronavirusa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.