Perovići iz Medragovca prijavili obijanje i demoliranje kuće, ostali bez struje i vode. Ne planiraju da prodaju imanje

Selo Medragovac
Selo Medragovac

Porodica Perović iz Medragovca, u opštini Podujevo, prijavila je policiji da je njihova kuća obijena i demolirana. Nepoznate osobe su im prekinule dotok vode, a trenutno su i bez struje, jer je ukraden trafo sa trafostanice. Sve se dogodilo u trenutku dok su Radisav i Milica Perović bili na lečenju u Medveđi, ispričala je za RTK2 njihova ćerka Milena. Ona je sada sa svojom majkom jedini stanovnik ovog planinskog sela u koje povremeno dolazi još jedan meštanin. 

„Otvorena vrata, obijena i sve je ispreturano, ne znam kojim povodom i zašto. Moji roditelji su uvek imali skladne odnose sa našim komšijama Albancima i uvek smo sarađivali na neki način, ako je bilo potrebno njima nešto, nama, naravno. Uvek je bila kupo-prodaja stoke, drva. Moj otac je uvek govorio da nema razloga nama da obiju kuću, ali nažalost, desilo se. Ko je to uradio – ne znamo ni mi sami, jer nismo nikoga videli,“ kazala je Milena.

Ista porodica ima problema i sa bespravnom sečom šume, a RTK2 prenosi da je policija o tome redovno obaveštavana.

„Videli smo da nam šumu isto seku, moj brat ima snimak tih ljudi, takođe naših komšija, koji su prevukli (drva) sa srpske na kosovsku stranu. Na licu mesta ih je uhvatio da metre drva,“ dodala je.

A dodatan problem za Medragovčane je i to što najbliži put kojim se stiže do Medveđe nema status prelaza, pa se dešava da imaju problema sa Kosovskom policijom, kao i da moraju da putuju preko prelaza Mutivode, za koji je potrebno oko tri i po sata vožnje. Ipak, Perovići ne razmišljaju o prodaji 30 hektara imanja, prenosi dalje ova RTV.

Milena planira i da, kada uredi demolirane sobe, dovede šestoro svoje dece koja, kako kaže, obožavaju ovaj kraj.

„Želim da ovo leto provedem sa decom. Ovde imam baštu, doterala sam neke koze za mleko, ali prosto zima je ta koja je nemilosrdna, nema puta. Struju treba da nam puste, ukrali su nam trafo sa trafostanice. Ne razumem u koju svrhu i zašto. Vodu su nam iscrpili iz bazena, neki ljudi kažu dođite, dođite, lepo je da ima nekog, kako oni kažu, ali neko baš i ne voli da dođemo,“ zaključila je Milena.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.