Penzioneri i dalje nisu u obavezi da se javljaju (kosovski sistem)

Penzioneri Park šetnja Penzija
FOTO: KoSSev

Kosovsko ministarstvo finansija, rada i transfera donelo je odluku da penzioneri i dalje ne moraju da se javljaju Kancelarijama uprave za penzije radi potvrde identiteta i nastavka primanja penzija.

U cilju sprečavanja širenja virusa i očuvanja zdravlja građana, ova odluka doneta je u skladu sa ostalim anti-kovid merama.

„Ministarstvo finansija, rada i transfera, u prilog tački 20., Odluke kosovske vlade br. 01/05 dana 05. aprila, oslobađa redovnog podnošenja (dokumentacije, prim.red.) radi identifikacije ili obaveštavanja korisnika penzijskih šema i drugih kategorija korisnika koji su bili dužni da se pojave u određenim kancelarijama, a prema važećim zakonima i propisima“, stoji u saopštenju Ministarstva rada i socijalne zaštite.

Podsetimo, ministarstvo rada i socijalne zaštite je prethodno januara produžilo rok za obavezu javljanja penzionera. Njima je tada obaveza za javljanje produžena do kraja marta, takođe zbog pandemije kovid-19, a kako bi se izbegle gužve na šalterima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.