Peć i Đakovica: Zaplenjeno oružje i kanabis, uhapšena petorica

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija zaplenila je danas, u dve odvojene akcije u Peći i Đakovici, oružje i narkotike. Istovremeno, u ovim regionima uhapšeno je pet osoba, saopšteno je iz KP.

Akcije su sproveli policijski istražitelji Uprave za istraživanje organizovanog kriminala u saradnji sa tužilaštvom, kao i policijske jedinice Uprave za istragu trgovine narkoticima uz pomoć Jedinice za brzo reagovanje i Jedinice za tehnički kriminal.

U prvom slučaju u regionu Peći, a nakon intenzivne istrage, uhapšena su četvorica muškaraca i u njihovim kućama i objektima izvršen je pretres.

U njima su, kako navode iz KP, službenici pronašli i zaplenili pušku AK-47, četiri revolvera, školjku za trombon i 200 metaka različitog kalibra.

Uhapšeni se sumnjiče za krivično delo „trgovina oružjem“.

Kada je u pitanju akcija u Đakovici, izvedena nakon tajne istrage u okviru sprečavanja i suzbijanja pojave gajenja opojnih biljaka, uhapšen je jedan muškarac.

Iz policije preciziraju da je on uhapšen jer je uzgajao biljku „kanabis sativa“ u planinskom području sela Ljugbunar u đakovičkom regionu.

„Na toj lokaciji ukupno je pronađeno 107 biljaka gore navedenog tipa narkotika u dužini od 2,5 m, koje su po uputstvu nadležnog tužioca uništene“, navode iz KP.

Osim toga, pretresom njegove kuće i pratećih objekata službenici su pronašli i oružje – pušku AK-47 sa šaržerom i 17 metaka, i šaržer sa 11 metaka.

Uhapšenom je određeno zadržavanje do 48 sati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.