PDK počela sa sakupljanjem potpisa za Tačijevu predsedničku kandidaturu

Izvor: Gazeta Express (tekst je izvorno preveden sa engleskog) 

Nekoliko članova Skupštine Kosova potpisalo je poziv za vanrednu sednicu parlamenta, kako bi se glasalo za novog šefa države. Vladajući koalicioni partneri su odlučili da datum glasanja bude tajna.

Vladajući koalicioni partneri pokrenuli su kampanju za prikupljanje potrebnih potpisa poslanika za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se glasalo za Hašima Tačija kao sledećeg predsednika.

Poslanici PDK su potvrdili inicijativu, međutim, nisu otkrili bilo kakve detalje kada će potpisi biti dostavljeni predsedništvu Skupštine kako bi se sazvala sednica.

Poslanik iz PDK, Enver Hodžaj, rekao je da je jedan broj poslanika već potpisao inicijativu za sazivanje vanredne sednice. 

"Neki poslanici su već potpisali, neki nisu, ali to su pravna pitanja i nećemo imati nikakvih problema u vezi sa ovim pitanjem," rekao je Hodžaj i dodao da se još ne zna kada će zahtev biti podnet predsedništvu Skupštine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.