PDK će biti u opoziciji i nakon formiranja nove vlade

Kadri Veselji
Foto: KoSSev

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK), Bedri Hamza, saopštio je da će ova stranka ostati u opoziciji čak i ako dođe do toga da se formira nova Vlada. Ove navode potvrdio je potom i predsednik stranke, Kadri Veselji.

„PDK i predsednik, Kadri Veselji, postavli su novi standard i saopštili da će stranka biti u opoziciji. Mi nismo potpisnici i inicijatori rušenja vlade, imali smo jasan i korektan stav, koalicioni partneri došli su do tačke nakon koje nisu mogli da nastave dalje“, poručio je ovaj zvaničnik PDK.

On je naveo da je PDK opoziciona stranka, ali da očekuju da se pronađe najoptimalnije rešenje za Kosovo u skladu sa Ustavom.

“Najoptimalniji izbor za PDK nije odvraćanje nekoga od preuzimanja odgovornosti, nismo rekli da ćemo glasati, ali nećemo biti prepreka. Mi ćemo u skladu sa tim postupiti”, dodao je on.

Sinoć se ujedno oglasio i Veselji, još jednom ponovivši da će ova stranka ostati u opozicii nezavisno od svih okolnosti.

PDK će, kako navodi, biti primer opozicije i igraće konstruktivnu ulogu.

„Bićemo snažna i glasna opozicija. Aktivni smo i svakodnevno sam u kontaktu sa svim čelnicima svih ogranaka stranke, sa kojima koordinišemo poteze kako bi napravili pravu opoziciju koja će biti primer“, poručio je Veselji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.