PDK bez svog kandidata za gradonačelnika Peći zbog dvojice stradalih zvaničnika

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Demokratska partija Kosova (PDK) neće imati novog kandidata za gradonačelnika Peći.

Nakon ubistva dvojice svojih zvaničnika u Peći, od kojih je jedan bio kandidat za gradonačelnika ove opštine, PDK je odlučio da se na izborima 17. oktobra kandiduje samo sa odbornicima, prenosi Zeri.

To je za ovaj medij potvrdio portparol PDK-a Faton Abdulahu (Abdullahu), koji je rekao da je njihov Ogranak u Peći odlučio da neće imati novog kandidata za gradonačelnika.

„Zbog novonastalih okolnosti koje su imale tragične dimenzije i zbog poštovanja prema zvaničnicima PDK-a koji su stradali u Peći, ali i obzira prema njihovim porodicama, Ogranak u Peći je došao do zaključka da je prikladno ići na ove izbore samo sa članovima Skupštine“, rekao je Abdulahu za Zeri.

Prošle nedelje u incidentu vatrenim oružjem u Peći stradali su Astrit Ademaj, kandidat PDK za gradonačelnika Peći i bivši kandidat ove stranke za gradonačelnika Dečana, Blerand Kadriaj (Bllerand).

Više o tome u:

Dvostruko ubistvo u Peći – ubijen kandidat za gradonačelnika i bivši za gradonačelnika Dečana

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.