Patrijarh: Ivanović bio najsvetliji primer našeg roda, blagodarni za sva dobra koja je učinio za srpski narod i crkvu

Blagodarni smo pokojnom Oliveru što je bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i srpsku crkvu, poručio je danas patrijarh Srpske pravoslavne crkve, Irinej. Pucanj u Olivera Ivanovića, pucanj je u Srbe i u Srbiju, naglasio je.

"Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika," naveo je Patrijarh za Televiziju Hram.

Mnogi su, ocenio je, bili prisiljeni da odu sa teritorije Stare Srbije, dok je, dodao je, Ivanović trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima:

"Iako je mogao da napusti ovu svetu zemlju, nije to hteo da učini ni po koju cenu. Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života."

Porodici, prijateljima i narodu na KiM-u uputio je saučešće.

"Molimo se Srbima Svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru," zaključio je.

Hiljade Mitrovčana danas se oprostilo od Olivera Ivanovića koji je juče ubijen ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Detaljnije čitajte na našoj tematskoj stranici "Ubistvo Olivera Ivanovića"

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.