Pacoli i Đurić: Pismo dobre ili loše volje

Šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli
Bedžet Pacoli

14:00 – Đurić: Pacolijevo pismo je pismo loše volje

Srbija je Vaša država i pozdravljam to što se konačno obraćate na pravu adresu, u međuvremenu reagovao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić takođe otvorenim pismom kosovskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju.

„Žao mi je, međutim, što već u naslovu otkrivate svoju neiskrenost, nazivajući vaše pisanije pismom dobre volje. Ni u Vašem pismu, ni u Vašim delima nikakve dobre volje nema,“ poručuje Đurić, navodeći da je njegovo pismo Pacoliju „pismo loše volje“.

Zbog, kako navodi „pritisaka, pretnji i svakodnevnih laži“ Pacolija i drugih kosovskih zvaničnika, Đurić je, a i „veliki deo Srba, posebno Srba na KiM-u, „veoma loše volje.

Prištinu je optužio da čini sve kako bi uništila dijalog sa Beogradom i svaku šansu da do pomirenja dva naroda dođe na miran i civilizovan način.

Đurić je ujedno u 15 tačaka izneo, kako je naveo „dokaze Pacolije neodgovornosti i prevrtljivosti“.

Đurićevom pismu prethodilo je pismo Bedžeta Pacolija uz naslov „Pismo dobre volje“ koji je pozvao predsednika Srbije da prizna nezavisnost Kosova.

11:01 – Pacoli u otvorenom pismu Vučiću: Vreme da Srbi žive slobodni od uplitanja Srbije

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga poziva da prizna nezavisnost Kosova.

Pismo je objavljeno na njegovom zvaničnom Fejsbuk nalogu, a usledilo je nakon sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova povodom aktuelne političke situacije.

Pacoli tvrdi da Vučić takvim sastancima sa, kako navodi, grupom Srba sa Kosova, i porukama koje šalje, pokušava da izbegne priznanje kosovske nezavisnosti.

U tekstu koji naziva „pismom dobre volje“, Pacoli ističe da Vučić ima pogrešan pristup istoriji, te da je Kosovo država koja počiva na slobodi, demokratiji i blagostanju.

Smatra i da je vreme da, kako navodi, „Srbija dozvoli Srbima da žive svoj život slobodni od njenog uplitanja“.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.