Pacoli posetio bivše vođe „OVK“ koji su u pritvoru u Hagu

 

Bedžet Pacoli
Foto: KoSSev

Predsednik AKR, Bedžet Pacoli posetio je juče bivše čelnike OVK-a koje Specijalni sud drži u pritvoru.

Pacoli je saopštio na Fejsbuku da se u Hagu susreo s bivšim kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, bivšim predsednikom parlamenta, Kadrijem Veseljijem i bivšim poslanikom, Redžepom Seljimijem, javlja kosovska agencija KosovaPres.

Ovo je njegov ceo status:

U svojstvu bivšeg predsednika Kosova, a pre svega kao lični prijatelj, zajedno sa Jetljirom, posetili smo bivšeg predsednika Hašima Tačija koji je u pritvoru skoro godinu dana u Specijalnom sudu u Hagu. Na kratko, sa zadovoljstvom smo se sreli i sa bivšim predsednikom Skupštine, Kadrijem Veseljijem i bivšim poslanikom, Redžepom Seljimijem.

Ovog put nisam mogao da posetim ostale.

U svim ovim decenijama, koliko se poznajemo, ovo je prvi put da se tako dugo nisam susreo sa predsednikom Tačijem.

Kao njegov prijatelj, ali i kao Kosovo, ubeđen sam da je danas u pritvoru (zajedno sa drugima) čovek koji je vodio borbu za oslobođenje zemlje, bio ključna osoba u svim procesima izgradnje države i proglašenja nezavisnosti.

Ovde u Hagu on, sa ostalima se bori protiv neutemeljenih i politički motivisanih optužbi iz krugova koji ne žele našu slobodnu i nezavisnu državu.

Kosovo treba da uzme Hrvatsku kao primer kako štiti svoje borce, a ne da političku mržnju prema pojedincima pretvori u mržnju prema našoj prošlosti, jer to Beograd želi, da prepiše istoriju. Istoriju su pisali oni koji su danas u Hagu i mnogi drugi na Kosovu, ali današnjom logikom nesvesno postajete saveznik Beograda u borbi protiv OVK-a.

Ovo je poslednji trenutak da Država Kosovo preuzme odgovornost, a mi zajedno da branimo svoju istoriju, svoje borce za slobodu i budućnost ove zemlje. Nisu optuženi pojedinci u Hagu, već Oslobodilačka vojska Kosova i njena misija da Kosovo učini nezavisnom i suverenom državom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.