Pacoli nezadovoljan lobiranjem Albanije za Kosovo: Radite više

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli nije zadovoljan intenzitetom kojim Albanija lobira za Kosovo u svetu, javili su kosovski mediji, prenoseći deo Pacolijevog večerašnjeg gostovanja na RTK.

"Nisam zadovoljan sa nekim ljudima iz albanskog ministarstva spoljnih poslova, ali sa većinom sam takođe vrlo zadovoljan. Trebalo bi da bude mnogo više energije jer su oni slobodna, suverena su zemlja i mogu da zahtevaju najviše, gde god da su – ono što je u interesu Kosova. Znam da obavljaju svoj diplomatski posao ali imam preporuku da rade više za Kosovo," ovako je Pacoli u emisiji "Debata" objasnio na koji način Albanija pomaže Kosovu u naporima na potvrđivanju "svog suvereniteta".

Vlade Kosova i Albanije su pre nepune tri nedelje održale zajednički sastanak pod sloganom "Jedan zemlja, jedan narod, jedan san". Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, zatražio je tada od albanskih predstavnika da "pomognu" Kosovu u procesu učlanjenja u međunarodne organizacije. 

"Kosovo i dalje ima poteškoća u pridruživanju međunarodnim mehanizmima, u dobijanju priznavanja. Zato želim da pozovem i Albaniju da pomogne Kosovu u njenom članstvu u međunarodnim mehanizmima. Jačanje Kosova i nas na Balkanu, ubrzaće se kroz bolju saradnju između Kosova i Albanije," rekao je Haradinaj u Korči krajem novembra.

A šta je tačno Pacoli rekao večeras, pogledajte OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.