"OVK veterani Dečana apeluju na poslanike: Ne glasajte za demarkaciju"

Izvor: Epoka e re (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Organizacija veterana OVK u Dečanima pozvala je sve poslanike Skupštine Kosova da glasaju protiv ratifikacije sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

"Logika da se oprosti zemlja za svaki od procesa kroz koji će prolaziti Kosovo je lažno i opasno opravdanje. Poslanici, pre nego individualnih prava, treba da se sete krvi prolivene za slobodu i državu Kosovo, tako da ni vi, ni iko drugi nema pravo da glasa za oproštaj zemlje Kosova," kaže se u  izjavi ove organizacije.

Oni su se takođe obratili i poslanicima, rekavši da su neki od junaka rata OVK krvlju natopili te granice, te, kako kažu, istorija neće zaboraviti glasove poslanika.

"Dragi poslanici, dok su mnogi od vas nekada bili vojnici OVK, pre glasanja treba da se setite zakletve Adema Jašarija, Ljuana Haradinaja, Zahira Pajazitija i svih mučenika na Kosovu – mnogi od njih su na granicama ostavili svoju krv. Uzmite svoj deo istorije i pravde i 1. septembra, kažite NE oproštaju kosovske zemlje. Kosovo vas neće zaboraviti, bilo to dobro ili loše," navodi se u saopštenje OVK iz Dečana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.